Danas je dan za odlazak u kino: Dobrotvorne projekcije filma "Šegrt Hlapić" za obitelj Biljanović

Foto: Press

DANAS se održava humanitarna akcija koju je organizirao Hrvatski audiovizualni centar s ciljem prikupljanja novčane pomoći za mladog glumca Mileta Biljanovića, glavnog glumca filma "Šegrt Hlapić".

"To je glumac kojem je nedavno preminuo samohrani otac Darko Biljanović, stoga je HAVC odlučio zajedno s Blitzom u cijeloj Hrvatskoj organizirati projekcije filma i da se taj prihod od kino ulaznica uplati za Milu i njegove sestre, Tamaru i Nadinu, koji trebaju podršku ljudi dobre volje kako bi ostali zajedno", doznajemo od voditelja filmskog centra Doma kulture Sisak, Danijela Pavlića.

Projekcija filma održat će se danas u svim nezavisnim hrvatskim kinima, a sav prihod bit će doniran obitelji glavnog glumca. U ime ove humanitarne akcije, svojih se prihoda u potpunosti odriču Blitz film i video distribucija, producent Maydi Film i Video i svi kinoprikazivači.

Projekcija Šegrta Hlapića održava se i večeras s početkom u 11 sati u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku, a cijena ulaznica je ista kao i za ostale projekcije - dakle 15 kuna djeca i 20 kuna odrasli.

Film će danas biti prikazan u svim nezavisnim kinima diljem Hrvatske te u multipleksima CineStar i Cineplexx - ukupno na 40 kinoekrana.

Do sada je Šegrta Hlapića već vidjelo više od 135.000 gledatelja.
 

Pročitajte više