David Lynch vratio se na projekt, ipak se snima novi "Twin Peaks"

Foto: Press

NAKON što su fanovi "Twin Peaksa" prije mjesec dana dobili kolektivni slom živaca saznavši da se Lynch možda povlači s projekta, sad napokon mogu odahnuti.

Slavni redatelj ovog je petka preko Twittera poručio da će ipak snimati nove nastavke serijala. Režirat će čitavu novu sezonu, a ona će biti duža od očekivanih devet epizoda.

>> Vraća se kultni "Twin Peaks", a i agent Dale Cooper

>> Ako Lynch ne dobije više novca, ništa od novih nastavaka "Twin Peaksa"

"Ova prokleto dobra šalica kave od Marka i Davida ukusnija je nego ikad", napisao je predsjednik Showtimea David Nevins u petak navečer. "Definitivno je vrijedilo malo duže je kuhati i još je veća nego što smo očekivali. David će režirati sve skupa i to će trajati duže od na početku najavljenih devet sati. Pretprodukcija počinje odmah!".

Očekuje se da će reboot premijeru imati 2016. godine s Kyleom MacLachlanom u ulozi agenta Dalea Coopera. Lynch je scenarije napisao s koscenaristom Markom Frostom za devet epizoda, ali nakon što su narasli troškovi produkcije, Showtime je želio dodatne troškove nadoknaditi rezanjem plaća tvorcima serije, zbog čega je Lynch skoro odustao od projekta.

"Nakon godinu dana i četiri mjeseca pregovora, otišao sam jer nije bilo dovoljno novca ponuđeno da se scenarij napravi onako kako sam mislio da treba biti napravljen", napisao je Lynch u travnju.

"Twin Peaks" emitirao se na ABC-u 1990. i 1991. godine. Serija je pratila priču o ekscentričnom agentu FBI-ja (MacLachlan) koji istražuje ubojstvo tinejdžerice u malom, čudnom gradu u državi Washington. 1992. godine snimljen je i film "Twin Peaks: Fire Walk with Me". MacLachlanovi brojni posjeti zalogajnivi i ispijanje šalica "prokleto dobre kave" proslavili su spomenutu frazu.

Pročitajte više