Diktator, komunist, razvratnik: 90-godišnji umirovljeni general uhvaćen u krevetu s plavušom

Screenshot: YouTube

POLJSKI mediji ovih se dana zabavljaju aferom bivšeg komunističkog diktatora Wojciecha Jaruzelskog čiji se brak našao u problemima nakon što ga je supruga uhvatila na djelu.

Naime, njegova 84-godišnja supruga Barbara zatekla ga je u "kompromitirajućoj pozi" s medicinskom sestrom koju poljski mediji zovu Dorota W.

Njegova supruga tvrdi da je Wojciech "zaveden" jer je Dorota "nabacila visoke pete" i pretvarala se da je siromašna kako bi joj umirovljeni general dao dio svoje mirovine.

Inače, Jaruzelski boluje od raka, a zavodnica ga je posjećivala svakog dana tijekom proteklih pet godina.

"Kontaktirala sam odvjetnika i pripremila sve potrebne papire. Ako se moj suprug ne riješi te žene, podnosim zahtjev za razvod. On tvrdi da sam poludjela, ali to nije istina", izjavila je Barbara Jaruzelski koja medicinsku sestru opisuje kao "odvratnu prevaranticu" koju je osiguranje jednom prilikom moralo izbaciti iz kuće jer se napila i povraćala.

"Čekala je da odem iz kuće i istog trena trčala u njegovu sobu i gurala glavu pod njegovu deku", objašnjava Barbara.

No, njihova kćer demantirala je napise i rekla da je s brakom njezinih roditelja sve u redu.

Inače, Jaruzelskog mnogi smatraju izdajnikom, a neki povjesničari tvrde da je upravo on zaslužan za jednu od najopasnijih epizoda tijekom Hladnog rata koja je mogla dovesti do korištenja nuklearnog oružja u Europi.

No, najviše mu se zamjera krvavo gušenje antikomunističkog pokreta "Solidarnost" pod vodstvom Lecha Walese.

Pročitajte više