"Dinastija", "Santa Barbara", "Sulejman"... Koja vam je najbolja sapunjara svih vremena?

Screenshot: YouTube

BEZ OBZIRA na to što su možda imale svoj vrhunac 90-ih godina u meksičkom obliku pa onda nakon 2010. u turskom obliku, teško da će se sapunice ikad maknuti s malih ekrana.

Odavno su prešle u mainstream i postale stalnim dijelom rasporeda svih domaćih televizija, a HRT je s početkom ovogodišnje ljetne sheme na raspored odlučio vratiti jednu od prvih, najpopularnijih i najgledanijih, "Dinastiju". Zavrzlame, spletke i drame oko bogataške obitelji Carrington, legendarna Alexis i neodoljiva Sammy Jo držale su gledatelje prikovane za TV prijamnike pa je HRT odlučio zaigrati na nostalgičnu shemu i ovim potezom pokušao privući više ljudi u jutarnji termin na svojem drugom programu.

Ali, "Dinastija" je na kraju ispala samo jedna od mnogih. Uslijedile su mnoge druge, prvo također američke, a potom i spomenute meksičke pa turske da bismo u nekom trenutku napokon dobili i prvu sapunicu domaće produkcije. Od svih navedenih, koliko god vam mrske (ili potajno najdraže) bile, sigurno ste usput pogledali barem par kadrova. Ipak, ako ste zaboravili, prisjetite se i odaberite najbolju.

"Dallas"

"Dinastija"

"Santa Barbara"

"Divlja ruža"


"Marisol"

"Esmeralda"

"Otimačica"

"1001 noć"

"Sulejman Veličanstveni"

"Zabranjena ljubav"


"Villa Maria"


"Ljubav u zaleđu"


"Ponos Ratkajevih"


"Ruža vjetrova"


"Larin izbor"

Pročitajte više