Dirljiva priča proširila se društvenim mrežama: Donedavno gluhi dječak rasplakao se kada je prvi puta čuo glas svojih roditelja

Screenshot: YouTube

SEDMOGODIŠNJI Jenri Rivera iz Gvatemale početkom tjedna po prvi je puta čuo glas svojih roditelja, a nakon što se s njima čuo preko Skypea, nije mogao zadržati suze.

Jenri je rođen gluh, ali zahvaljujući neprofitnoj udruzi Ray of Hope Missions iz Indiane, otputovao je u SAD na operaciju.

Prije tri godine upoznao je Erin Van Oordt iz Michigana koja je u Gvatemali volontirala, a Jenri joj se istog trena svidio.

"Bilo je nešto posebno u njemu od samog početka. Počela sam s njim pričati, ali nije me mogao čuti. Raspitala sam se i doznala da je gluh od rođenja. Odlučila sam mu pomoći", rekla je Erin za wane.com.


Kako bi mu omogućila vizu i umjetnu pužnicu, trebalo je skupiti 40 tisuća dolara, a Erin je zahvaljujući brojnim donacijama u svojoj namjeri i uspjela.

Operaciju je u Fort Wayneu odradila doktorica Tina Sheehan, a Jenriju je ovog ponedjeljka napokon vraćen sluh nakon što su aktivirali implantat.

Mnoge je dirnuo trenutak kada je mališan po prvi puta čuo glas svojih roditelja. Dječak će još nekoliko mjeseci ostati u SAD-u kako bi radio na svom govoru i naučio se na sve ono što čuje.

"Sjetila sam se trenutka kada sam ga upoznala i nije me mogao čuti. Sve što smo učinili u ove tri godine vratilo mi se u jednom trenu. Ali vrijedilo je", rekla je na kraju Erin.

Pročitajte više