Dirljivi susret starih ratnih drugova: Zajedno su služili u Iraku, a nisu se vidjeli godinu dana

Screenshot: YouTube

UMIROVLJENI narednik američkih zrakoplovnih snaga, David Simpson, potrošio čak dvije tisuće dolara i prešao tisuće kilometara kako bi se ponovno susreo sa svojim starim prijateljem Robbyjem.

A Robby je njemački ovčar koji je s Davidom čak četiri godine proveo u Iraku pa nije posebno iznenađenje da su se nakon godinu dana razdvojenosti obojica izuzetno obradovali ponovnom susretu.

Naime, Simpson je otišao u mirovinu, a Robby je i dalje ostao u vojsci.

"To je možda najteže na našem poslu, to opraštanje. Teško vam je, a ne znate hoće li pas razumjeti što se događa", rekao je Simpson, koji trenutno živi u Floridi.

No, i tome je došao kraj. Čim je doznao da je i Robby umirovljen, što za vojne i službene pse znači kraj osim ako se ne nađe netko tko će ih udomiti, kupio je kartu za Njemačku i otišao po njega.

Kako je susret izgledao pogledajte u videu koji je postao viralni hit.

Valja spomenuti i kako se Robbyju mirovina itekako svidjela. Živi sa Simpsonom i njegovom obitelji, a dane provodi uživajući na suncu i igrajući se u dvorištu.

"Cilj mi je omogućiti mu da se do kraja života opusti i zabavlja koliko god može. Želim da u mirovini uživa", rekao je Simpson.

Pročitajte više