Dobitnik dva Oscara pisao je pjesme za Disneyjeve filmove i crtiće: Preminuo Robert Sherman

DISNEYJEVI crtići i filmovi ne bi bili isti da nije bilo njega. Oskarovac Robert Bernard Sherman, koji je godinama pisao pjesme za razne projekte koji su izlazili iz Disneyjeve "tvornice snova", preminuo je jučer u Londonu. Bilo mu je 86 godina.

Tužnu vijest potvrdio je njegov sin Jeffrey: "Preminuo je u miru nakon mjeseci junačke bitke protiv smrti. Volio je život, ali njegovo srce stalo je kad više nije imao snage za borbu". Dodao je i kako je njegov otac tijekom svog života želio donositi radost ljudima, i kako mu je to, bez sumnje, polazilo za rukom: "Kroz svoje će pjesme živjeti zauvijek".

Za glazbu u "Mary Poppins" Sherman je 1965. godine nagrađen s dva Oscara i Grammyjem. Među filmovima i crtićima za koje je napisao pjesme su, između ostalih, "Zamka za roditelje", "Knjiga o džungli", "Charlotteina mreža", "Tom Sawyer", "Huckleberry Finn", "Winnie Pooh"... On i njegov brat Richard, s kojim je zajedno pisao pjesme, 1976. godine su dobili zajedničku zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih.

Pročitajte više