Dobra djela se ne isplate? Otpustili ga i tužili jer je siromasima davao popust

Foto: Collier County Sheriff's Office

MLADI prodavač lanca dućana maloprodaje Goodwill samo je htio pomoći siromasima davajući im popuste, no njegovi su poslodavci dobro djelo vidjeli kao nanesenu materijalnu štetu.

Andrewa Andersona, 19-godišnjaka iz floridskog grada Naplesa, Goodwill je otpustio jer je trgovinu oštetio za četiri tisuće dolara prodavajući siromašnima proizvode po nižoj cijeni. Čak su ga i optužili za krađu, no tužbe su ipak četiri dana nakon otpuštanja Andersona odbačene, piše ABC.

"Nakon unutarnje istrage utvrđeno je kako Anderson to nije učinio zbog osobne koristi već da bi pomogao drugima", izjavili su iz Goodwilla te dodali kako su tih četiri tisuće dolara mogli biti bolje iskorišteni u Goodwillovim humanitarnim projektima.

"Nisam doslovno krao", rekao je Anderson za WBBH TV, tvrdeći kako nije znao da je to što učinio ilegalno. "Goodwill je tvrtka koja daje i pomaže pa sam tako i ja davao i pomagao jer smatram da ljudi to zaslužuju".

"Optuženi nam je rekao kako nikad sebi nije uzeo nikakav novac od kupaca u trgovini", tvrde iz policije. "Surađivao je i ispričavao se. Priznao je svoja djela i izjavio kako želi platiti novčanu štetu nanesenu trgovini".

 

Pročitajte više