Dobre vijesti za veterana koji je spasio psa iz uzavrelog auta

Screenshot: YouTube

RATNI veteran koji je uhićen nakon što je razbio prozor automobila kako bi s velike vrućine maknuo psića ipak neće morati na sud zbog svojih akcija.

Protiv Michaela Hammonsa iz Georgije prethodno je podignuta optužnica zbog uništavanja tuđeg vlasništva, ali državni odvjetnik Ken Mauldin kazao je da će ona biti odbačena. Dodao je da se vlasnica automobila, 22-godišnja Elantra Cunningham, složila s tom odlukom.

Podsjetimo, Hammons je uhićen 9. svibnja, nakon što je razbio prozor na Fordu Mustangu parkiranom u blizini shopping centra. Vani je bio vruć dan, a Hammons je kazao da se bojao za sigurnost mješanca koji je bio zaključan u vozilu. Nakon što ga je spasio, dao mu je vode i odveo ga u hlad.

Zakon u Georgiji dozvoljava da se razbije staklo na automobilu da bi se pomoglo čovjeku, ali ne i životinji. Ipak, policija je kazala da neće uhititi Hammonsa, osim ako Cunningham ne bude inzistirala. "Sami od sebe ne bismo ga uhitili", kazao je zamjenik šerifa. Objasnio je da je vlasnica psa i automobila bila "vrlo ustrajna" u namjeri da podigne tužbu protiv Hammonsa.

Tvrdila je da je psa ostavila samog samo pet minuta, ali žena koja je svjedočila događaju kazala je da je pas bio u automobilu "puno duže"  te da je dahtao i bio uznemiren.

Hammons je kazao da je znao da će biti u problemima zbog razbijanja stakla, ali da ga to nije zaustavilo: "Znao sam da će biti posljedica, ali nije mi bilo važno. Staklo, njega novog izrađuju svaki dan, ali psa nikad ne biste mogli nadomjestiti". Dodao je i da je "vidio dovoljno smrti i uništenja" u svojem ratnom stažu i da "nije želio da se više bilo što takvo dogodi ako on to može spriječiti".

Pročitajte više