Dodjela Porina: TBF ima album godine, Bare i Majke pjesmu godine, Urban i Dečak se poljubili, a Mišo Kovač zaradio ovacije

ZBORSKIM izvedbama pjesama nominiranih za hit godine u dvorani Zamet u Rijeci otpočela je 19. dodjela diskografske nagrade Porin.

U večer izbora najboljih na hrvatskom glazbenom nebu s najviše su nominacija ušli Goran Bare i Majke, čak 11, u stopu su ih slijedili TBF-ovci s 10, a na trećem mjestu po broju nominacija našao se Massimo s devet.

Bare i Majke uzeli dobar zalet

Nakon finalista HTV-og showa "Do posljednjeg zbora" na pozornicu se popela Daniela Trbović kojoj je još jednom pripala čast voditi dodjelu diskografske nagrade, a kojoj se nešto kasnije pridružio i Mario Petreković, zadužen za humoristični dio večeri. Antonija Blaće i Dalibor Petko proglasili su prvog pobjednika, upravo u kategoriji Hit godine. Porinom u toj kategoriji, oko koje su se najčešće vodile polemike i koji je prošle godine usrećio Jelenu Rozgu, okitile su se "Teške boje" Majki i Bareta, koji je izjavio: "Jako sam ponosan jer smo sve svoje albume napravili bez sponzora, samostalno, svojim trudom".

Hamed Bangoura je, prisjetivši se zlatnih dana na televiziji, najavio nominirane u kategoriji najbolje izvedbe grupe s vokalom, gdje su Porina ponovo osvojili Goran Bare i Majke i tako najavili smjer ostatka večeri.

Peti Porin zaredom za Massima

Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu peti je put zaredom osvojio Massimo koji je u toj kategoriji pobijedio Jacquesa i Olivera i pritom izjavio: "Meni je Oliver ipak najbolji". Nakon toga nastupili su Vatra i Damir Urban, koji su kraj izvedbe začinili poljupcem u usta između frontmena Dečaka i Urbana.

Rock veterani Psihomodo pop najavili su nominacije za najbolji album rock glazbe koji je također otišao u ruke Bareta i Majki, a Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu Massimo je po treći put u njezinoj karijeri dodijelio Tamari Obrovac: "Ja se uvijek osjećam nekako nesvrstano, ali valjda to nekako valja kad ste mi dodjeli ovog Porina. A sad još molim da mi pošaljete jakog muškarca da mi pomogne to ponijeti kući", izjavila je pjevačica.

Porina za najbolji album pop glazbe po prvi put u toj kategoriji osvojio je Massimo za album "Dodirni me slučajno", a novi izvođač godine je Radio Luksemburg.

"Najvažnije" Porine među sobom su ravnopravno podijelile uzdanice žestoke glazbe u Hrvata. Porina u kategoriji najbolji album godine osvojili su TBF za "Pistaccio Metallic", a pjesmom godine proglašena je "Teške boje" Bareta i Majki.

Mišo prekinut u zahvali


Hrvoje Hegedušić Porina za životno djelo za poseban doprinos rock glazbi uručio je sastavu Time, a predsjednik Instituta hrvatske glazbe Goran Končar najavio je odavanje posebne počasti velikom umjetniku Karlu Metikošu 20 godina nakon prerane smrti. Pero Gotovac uručio je Porina za životno djelo Stjepanu Mihaljincu, a Želimir Babogredac Mati Miši Kovaču. Nakon toga dvojica su laureata izvela pjesmu "Noćas ćemo zemlji ko materi reći", što je popraćeno ovacijama, a Mišina zahvala publici prekinuta reklamama.

Među Porinima koji nisu dodijeljeni uživo našli su se Porin za najbolji album zabavne glazbe koji je osvojila klapa Cambi, najbolji album klupske glazbe za TBF, najbolji album alternativne glazbe Urban & Hauser, najbolju vokalnu suradnju imaju Vatra i Urban, najbolji koncertni album Psihomodo pop, najbolji blues album Ivan Vragolovich, a najbolji album etno glazbe koji je osvojila Tamara Obrovac.

U glazbenom dijelu nastupili su Bare i Majke, Jacques Houdek, Vatra i Urban, Tamara Obrovac, Nina Badrić, Psihomodo pop, klapa Cambi, TBF, Opća opasnost, Stjepan Mihaljinec i Mate Mišo Kovač i Massimo.

Pročitajte više