Dodjela nagrada ili striptiz show: Nastup Miley Cyrus i Lady Gage ono je o čemu će se danas pričati

Foto: JLP/Guliver/Getty Images

NEMA SUMNJE, ovogodišnju dodjelu MTV-jevih nagrada u svakom će slučaju obilježiti golišavi nastupi Lady Gage i Miley Cyrus, s posebnim naglaskom na izvedbi "Blurred Lines" Robina Thickea kojem je na pozornici društvo pravila raspojasana Miley i njezino prepoznatljivo "twerkanje".



Štoviše, mnogi su njezin nastup nazvali "šokantnim", a neki idu toliko daleko da cijelu ovogodišnju dodjelu nazivaju golemim striptiz showom.



Lady Gaga otvorila je ovogodišnji MTV Video Music Awards izvedbom svog novog singla "Applause", a njezin je nastup započeo donekle očekivano. Gaga, odjevena kao časna sestra, do kraja nastupa ostala je samo u kratkim hlačicama i grudnjaku.



Ipak, Gaga nije bila najšokantnija. Miley Cyrus osoba je o kojoj će se danas pisati jer 20-godišnjakinja je očito odlučila ići "do kraja". Atmosferu je isprva zagrijala pjesmom "We Can't Stop", a zatim se pridružila i Robinu Thickeu u izvedbi njegovog hit singla "Blurred Lines".


"Twerking", zavodljivi ples i prenaglašena seksualnost bili su previše za neke koji su zaključili kako je ovo nedopustivo "prelaženje granice" jer ipak se radi o showu u kojem uživaju cijele obitelji.



Uz tekstove o ova dva nastupa teško je i pronaći članak koji bi se bavio pravim razlogom dodjele. Nagradu za najbolji video godine dobio je Justin Timberlake za "Mirrors". Bruno Mars i njegov "Locked Out of Heaven" osvojio je je nagradu za najbolji muški, a Taylor Swift i "I Knew You Were Trouble" za najbolji ženski spot.



Najbolji pop video je "Come & Get It" Selene Gomez, u rock kategoriji 30 Seconds to Mars i "Up in the Air", a u hip-hop kategoriji Macklemore i Ryan Lewis za "Can't Hold Us".

Nagrada za najbolju režiju pripala je Davidu Fincheru koji je režirao "Suit & Tie" Justina Timberlakea, nagrađena je i koreografija Brune Marsa u spotu "Treasure", a najboljim vizualnim efektima proglašeni su oni u spotu "Safe and Sound" Capital Citiesa.

Valja spomenuti i kako su Macklemore i Ryan Lewis osvojili nagradu za svoj društveno osviješteni "Same Love" dok su One Direction i njihova "Best Song Ever" proglašeni najboljom pjesmom ovog ljeta.

Pročitajte više