Dok neki slave ulazak u EU, drugi slave samo uz "U": Thompson započeo koncert uz Tuđmanove "šarene vragove"

Foto: Duje Klarić, Jadran Babić/CROPIX

KONCERT Marka Perkovića Thompsona na stadionu Poljudu okupio je tisuće obožavatelja jedne od najvećih hrvatskih zvijezda.

I dok jedni idu naprijed, drugi se vraćaju u prošlost. Naime, Thompson na Poljudu promovira svoj novi album "Ora et labora", a među posjetiteljima pojavilo ih se "samo nekoliko" s ustaškim obilježjima.

Organizatori su prije samog koncerta rekli da očekuju preko 50 tisuća posjetitelja, ali procjenjuje se kako ih je na kraju došlo oko 40 tisuća.

Koncert je započeo govorom Franje Tuđmana u kojem se spominju "crveni, žuti i zeleni vragovi", jugokomunistički ostac te prodaja za Judine škude, a to je razglalilo okupljene jer radi se o uvodu u njegovu pjesmu "Dobrodošli" u kojoj se Thomspon obračunava s neistomišljenicima, ali i šišmišima i vranama.

U svečanoj su se loži okupile i "jake snage desnice" kao što su: generali Ljubo Ćesić Rojs, Rahim Ademi i Miljenko Kruljac, Julienne i Zvonimir Bušić, Mirko Čondić, biskup i Thompsonov tekstopisac Ante Ivas te župani Goran Pauk i Zlatko Ževrnja.

Na koncertu su se pojavili i mnogi članovi udruga, među kojima i "U ime obitelji" te "Za hrvatski Vukovar - ne ćirilici".

Pročitajte više