Domoljubljem protiv krize: Pristali besplatno predstavljati BiH na Eurosongu

Foto: Facebook

NAKON što je BHRT objavila da BiH zbog financijske krize iduće godine neće poslati svog predstavnika na Eurosong u Švedskoj, grupa Zoster objavila je da je spremna svoju zemlju predstavljati potpuno besplatno.

"S obzirom na to da BHRT nema novaca za realizaciju sudjelovanja na Eurosongu, mi se javljamo dobrovoljno da bez ikakvih potraživanja predstavljamo Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu. Mi imamo pjesmu, imamo za avionske karte do Švedske, a spavat ćemo kod prijatelja. Od BHRT-a očekujemo samo zastavu", kazali su za Klix.ba članovi grupe Zoster.

Međutim, problem bi ipak mogla predstavljati kotizacija koja se za svaku zemlju sudionicu utvrđuje po jasno određenim kriterijima. Ista ovisi o broju stanovnika, o veličini i standardu zemlje, kao i o broju zemalja koje te godine sudjeluju.


"Čim smo pročitali vijest o odustajanju od Eurosonga, odlučili smo se ponuditi da idemo tamo bez ikakve naknade, jer možemo organizirati put i smještaj. Imamo dobru pjesmu i sigurno bismo izazvali pažnju na toj manifestaciji i predstavili našu zemlju u dobrom svjetlu. Još nam samo treba odobrenje od BHRT-a, da nas prihvate kao predstavnike", rekao je frontmen grupe Mario Knezović za Klix.ba.

"Neka nam kažu koliko je to novca i vjerujem da to ne bi bilo problem naći. Siguran sam da bi i građani bili spremni izdvojiti od sebe novac za tu manifestaciju, kako bismo imali predstavnika tamo. A, ako građani nisu za to, onda ni ne trebamo ići", kazao je Knezović vezano za kotizaciju.

Pročitajte više