Drama u obitelji Jackson se nastavlja: Katherine oduzeto skrbništvo nad Michaelovom djecom

TJ JACKSON, 34-godišnji sin Michaelovog brata Tita Jacksona, novi je privremeni skrbnik djece Michaela Jacksona, u odsutnosti njihove dosadašnje skrbnice Katherine Jackson, javlja CNN.

"Imamo razloga vjerovati da je Katherine Jackson zadržana protiv svoje volje", izjavila je njezina odvjetnica Sandra Ribera na sudu u Los Angelesu ove srijede. Sudac Beckloff privremeno je suspendirao Michaelovu majku Katherine kao skrbnicu njegovo troje maloljetne djece, Princea, Paris i Blanketa, obzirom da je postoji mogućnost da je ona "spriječena obavljati tu dužnost zbog postupaka drugih osoba".

Također, djecu nitko ne smije odvesti iz Kalifornije bez prethodnog sudskog odobrenja. A Diana Ross, koju je Jackson imenovao kao pomoćnog skrbnika, i Debbie Rowe, biološka majka dvoje najstarije djece, bit će obaviještene o svim njegovim odlukama.

Sudac je također napomenuo da će ova odluka ponovno biti razmotrena idući mjesec, a postoji mogućnost da Katherine i ranije natrag dobije skrbništvo, ukoliko se vrati kući.

Nakon što je prijavljen njezin nestanak Katherine se javila ovog utorka, a TJ, kojeg je Katherine prije odlaska 15. srpnja ostavila zaduženog za djecu, izjavio je da je zvučala prilično uznemireno: "Moja baka nikad nije tako zvučala. Riječi su joj bile nerazumljive. Vokabular kao da nije bio njezin, nikad je nisam čuo da upotrebljava takve fraze".

Podsjetimo, skrbnica Paris, Princea i Blanketa, 82-godišnja majka pokojnog pjevača, devet dana nije stupila u kontakt s djecom, a njihova teta Janet Jackson tvrdila je kako razlog to što je Katherine veoma iscrpljena i mora se oporaviti.

Janet je tijekom utorka navečer organizirala dramatični susret s djecom ispred njihovog imanja. Zajedno s braćom Randyjem i Jermaineom dočekala je Paris i njenu braću te se počela svađati s njom. Zahtijevala je da se djeca maknu s posjeda, potom joj je pokušala uzeti mobitel iz ruku da bi je naposljetku ošamarila i nazvala "razmaženom malom kujom".

Uznemirena Paris počela je vikati "Ovo je naša kuća! Nije to kuća obitelji Jackson! Odjebi odavde!". Ubrzo je intervenirala i policija koja je evidentirala fizički napad između širih članova obitelji Jackson. Cijela svađa je izbila upravo oko 500 milijuna dolara vrijedne oporuke Kralja popa koji je sve ostavio svojoj djeci koja će nasljedstvom moći upravljati kad njegova majka umre.

Nažalost, braća i sestre pokojnog Kralja popa pokušavaju pobiti oporuku već tri godine tvrdeći kako je lažna da bi na taj način dobili svoj "dio kolača".

Pročitajte više