Druga strana priče o Malenoj i Klepetanu: Gradska uprava brine za petmetarsku rodu, ali ne i za pravu Malenu

Foto: Brod Portal

PET METARA visoka figura rode u budućem gradskome parku "Cvjetna dobrodošlica", pobudila je zanimanje građana Slavonskoga Broda i brojnih putnika namjernika, piše Brod Portal.

Reakcije većine su pozitivne, neki predlažu i da se figuri "rodana" pridoda isto tako visoka maketa Malene, pa da simbolika prelijepe priče o odanosti i privrženosti dviju roda bude kompletna, drugi dodaju da postojeću figuru svakako treba osvijetliti da noću ne samuje u mraku, i sl.

No, postoje i oni koji na ovaj potez gradske Turističke zajednice imaju primjedbe.

Naime, kada su novinari upitali Stjepana Vokića, koji je po svojoj nesebičnosti i brizi za rodu Malenu i rodana Klepetana ključna figura u toj priči, što o tome misli, prvo je kazao da ga na postavljanje kipa nitko nije zvao, a ukazao je i na ozbiljan problem s kojim se često susreće u vezi pribavljanja hrane za brodskovaroške rode.

"Nisam još vidio tu maketu jer se nemam čime ondje odvesti. Novac kojeg su mi dobri ljudi poslali za hranu za Malenu odavno sam na nju potrošio, a cijelu ovu godinu nitko me iz gradske uprave i Turističke zajednice nije posjetio ili upitao kako sam i imam li s čime skrbiti o Malenoj. Naravno da nemam ništa protiv makete 'velike' rode, to će biti trajni znamen kada Klepetana i Malene više ne bude, ali do tada treba brinuti o živima. Stid me reći, molim prijatelje da me odvezu na kanale da bi Malenoj uhvatio koju ribicu jer za benzin i hrenovke nemam novaca. Zima je pred vratima, ne znam kako će Malena i još jedna mala roda koja je tu s njom bez hrane prezimiti, situacija je takva da se pribojavam da Klepetana idućeg proljeća neće imati tko dočekati", rekao je Stjepan Vokić, koji o Malenoj slomljena krila brine više od 20 godina.

Svi oni koji žele pomoći, mogu tu učiniti uplatom na broj žiro računa.


Stjepan Vokić
Zagrebačka 290
35000 Slavonski Brod

ŽIRO RAČUN: PBZ 2340009-3103869346

Pročitajte više