Dubioza u akciji za spas tvornice: Deterdženta nije bilo boljeg ni za vrijeme Tita!

Screenshot: Facebook

NAKON brojnih prosvjeda, štrajka, pregovorima s vladajućima, proizvodi tuzlanske tvornice deterdženata Dita od jučer su ponovo u prodaji.

"Poslije tri godine radničke borbe dočekali smo da ponovo proizvodimo i plasiramo svoje proizvode na tržište. Pokazali smo da možemo i znamo raditi, a kupci će se uvjeriti da naši proizvodi nisu izgubili stari sjaj", kazao je Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata tvornice deterdženata Dita za Klix.ba.

Radnici tvornice imaju u BiH veliku podršku javnosti, a to se još jednom potvrdilo i otkad su proizvodi ponovo krenuli u prodaju budući da ih građani masovno kupuju te fotografije objavljuju na Facebooku. Također, Facebook stranica Dita industrija deterdžent Tuzla u jako kratkom roku nakon objave skupila je gotovo 20.000 lajkova, a čitavoj akciji sad su se pridružili i momci iz Dubioze Kolektiva.

Oni su snimili reklamu kojom pozivaju sve da kupuju Ditine proizvode, koja je naišla na oduševljenje korisnika društvenih mreža i u samo dva sata skupila preko 6500 lajkova i 3800 shareova. Pogledajte što su u njoj poručili.

Fakat podržimo ljude!

Fakat podržimo ljude! Dita Industrija deterdžent TUZLA #DITA #fabrikeradnicima #Tuzla

Posted by Dubioza kolektiv on Thursday, June 18, 2015

Pročitajte više