Dvojica homoseksualaca pokazala da imaju dobro srce: Posvojili dijete koje su pronašli u njujorškoj podzemnoj željeznici

Screenshot: YouTube

KAD JE prije 12 godina dramaturg Peter Mercurio odgovorio na jedan telefonski poziv nije ni slutio da će mu on u potpunosti promijeniti život. Bila je kolovoška večer, a Petera je nazvao njegov dečko Stewart koji se nalazio u njujorškoj podzemnoj željeznici. "Pronašao sam bebu. Nazvao sam 911  ali mislim da mi ne vjeruju jer nitko još ne dolazi. Odmah dolazi ovamo, zaustavi policijski auto, bilo što", jecajući mu je govorio Stewart.

Kad se par u prosincu 2000. godine pojavio na sudu da ispričaju svoju verziju događaja, sudac ih je upitao žele li možda posvojiti bebu. Stewart, po zanimanju socijalni radnik, istog je trenutka odgovorio da žele, prenosi Huffington Post. "Kad imamo napuštenu bebu, želimo je što prije udomiti", rekao je sudac koji je imao predosjećaj da bi Peter i Stewart željeli posvojiti malenog Kevina.

Iako je njihova priča imala sretan završetak, ona nije naišla na odobravanje nekih osoba, pogotovo onih koji nisu za to da homoseksualni parovi mogu usvajati djecu.

Peter Mercurio o ovom je iskustvu napisao scenarij nazvan "Found (A True Story)".
 

Pročitajte više