Džihadistički vođa pozvao na odbacivanje zapadnjačkih utjecaja, ali nosi Rolex vrijedan 45 tisuća kuna?

Screenshot: YouTube

VOĐA Islamske države (IS) Abu Bakr al-Bagdadi, kojeg su njegovi sljedbenici proglasili "kalifom", pojavio se u subotu prvi put u video snimci koju su na internet postavili džihadisti i pozvao sve muslimane na "poslušnost" i odbacivanje zapadnjačkih utjecaja.

Međutim, mnogima je bio zanimljiv još jedan detalj. Naime, Bagdadi je postao predmet sprdnje nakon što su neki primijetili da veliki protivnik zapada nosi, pretpostavljaju neki, 45 tisuća kuna vrijedan Rolex Sekondu (drugi tvrde da nosi Omegu Seamaster).

To je započelo raspravu na društvenim mrežama, a mnogi su se odlučili našaliti na račun kalifa čiji se stil ne poklapa s onim što propovijeda.

Neki su se zapitali odakle mu novac za takav sat, a jedan je korisnik zaključio: "Smiješno je to da kalif Bagdadi ima tako sofisticirani sat, a još uvijek ne zna u kojem je mileniju".

Podsjetimo, Džihadistički vođa uputio je taj poziv tijekom molitve u petak u Mosulu, drugom po veličini iračkom gradu, koji su njegovi borci osvojili tijekom ofenzive pokrenute 9. lipnja u kojoj su osvojili velike dijelove iračkog teritorija.

Njegovo pojavljivanje u jednoj od mosulskih džamija na tjednoj molitvi u petak velika je promjena u njegovom ponašanju jer je dosad djelovao iz sjene.

Pročitajte više