Električni automobil Tesla stigao u Smiljan u sklopu prezentacije Hrvatske kao idealne turističke destinacije

Screenshot: TeslaMotors

U SKLOPU suradnje Hrvatske turističke zajednice i njemačkog auto-kluba ADAC, u pripremi je poseban broj dvomjesečnika Reisemagazin koji će biti posvećen Hrvatskoj, a bit će objavljen u veljači 2014.

Dolazak električnog automobila Tesla Model S danas u Smiljan dio je projekta prezentacije Hrvatske kao idealne turističke destinacije za odmor, kojega su tijekom proteklih mjeseci zajedno osmislili i realizirali Hrvatska turistička zajednica i njemački auto-klub ADAC, javljaju iz Hrvatske turističke zajednice.

Unutar navedenog projekta odlučeno je da se na zanimljivom putovanju od Munchena do Hrvatske testira automobil Tesla model S, kako bi se ocijenilo je li s ovim modelom moguće krenuti na dulje putovanje, odnosno na godišnji odmor. Do današnjeg dolaska u Smiljan automobil je posjetio Opatiju, Senj i Plitvička jezera, a dolazak u rodno mjesto Nikole Tesle, automobila koji je nazvan upravo po njemu, najljepši je kraj ovog zanimljivog putovanja. Zanimljivost je tim veća što je ova prometna ruta u dosegu jednog punjenja baterija automobila Tesla Model S.

Ovom prilikom direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić je istaknula: "Posebno mi je zadovoljstvo što smo danas ovdje potvrdili da je Hrvatska i u pogledu ekološki zdravih prijevoznih sredstava izvrsna destinacija za odmor njemačkih turista, dostupna u dosegu od dva punjenja baterija ovog interesantnog automobila. Hrvatska je kao destinacija svojom prometnom infrastrukturom i udaljenošću lako dostupna ključnim regijama njemačkoga tržišta, koje je ujedno i naše najvažnije emitivno tržište za goste koji putuju automobilom, a projektom poput ovog cilj je bio dodatno skrenuti pažnju njemačkih gostiju na još nedovoljno otkrivene destinacije u unutrašnjosti Hrvatske, koje s pravom zaslužuju dobiti važniji značaj".

Podsjetimo, američka tvrtka Tesla Motors Inc. proizvodi inovativne električne automobile koji polako osvajaju ovo mlado i još novo tržište. Nakon sportskih modela po kojima je tvrtka Tesla Motors poznata, novi proizvod – model S, zamišljen je kao obiteljski automobil kojega se može koristiti na način jednak svakom drugom prijevoznom sredstvu. Karakteristika tog automobila jest da se jednim punjenjem baterija može prijeći u prosjeku 400 do 500 kilometara, što je za sadašnje važeće standarde uistinu velik domet.
 

Pročitajte više