Filmaši iz Bollywooda snimaju komediju u Dubrovniku

Foto: Shutterstock/Facebook

GRADONAČELNIK Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je sastanak s predstavnicima indijske producentske kuće "Fox Star Studios". Indijski filmaši na lokacijama diljem Dubrovnika snimat će obradu američke akcijske hit komedije "Noć i dan" o tajnom agentu Royu i djevojci iz susjedstva June koje su u originalnoj verziji iz 2010. godine glumili Tom Cruise i Cameron Diaz. Gradonačelnik Vlahušić obećao je staviti filmašima na raspolaganje sve gradske resurse te pomoći u realizaciji ovog projekta, prenosi Anadolija.

Prema najavi sa sastanka, Indijci će u Dubrovniku snimati film visoke produkcije, a posao će potrajati pedesetak dana. U filmu će igrati poznati indijski glumac Hrithik Roshan (39) i deset godina mlađa glumica i bivši model Katrina Kaif, britanska državljanka indijskih korijena. Režije će se prihvatiti etablirani redatelj i scenarist Siddharth Anand.



Prve procjene govore da će film snimljen u Dubrovniku pogledati više od 30 milijuna ljudi. Boolywood godišnje na tržište izbaci čak 600 filmova. Te filmove pogleda četiri milijarde ljudi, a indijski filmaši inkasiraju 1,3 milijarde dolara samo u jednoj godini. Dubrovnik je u protekle dvije sezone bio mjesto snimanja HBO-ova fantastičnog serijala "Igra prijestolja", a ovog će proljeća ugostiti i ekipu filma američke A produkcije "Hercules" u kojem će glumiti američka akcijska zvijezda Dwayne Johnson, dok će režiju potpisivati autora serijala X-men Brett Ratner.

Pročitajte više