Fotka s jednog od najopasnijih mjesta na Zemlji: Biste li se popeli na ovu stijenu?

Foto: Ronny Randen/Facebook

FOTOGRAFIJA koju je na odmoru u Norveškoj zabilježila skupina avanturistički nastrojenih turista možda je najstrašnija fotografija ikad. Ona prikazuje mladića koji stoji na vrhu stijene zaglavljenje u pukotini planine na visini od 243 metra.

Oni koji se odvaže stati na stijenu imat će nevjerojatan pogled s planine, dok će onima koji se boje visine koljena zaklecati i puno prije nego joj se približe.

Pukotina se naziva Kjeragbolten, a nalazi se na planini Kjerag u norveškom Rogalandu. Nalazi se 1067 metara nadmorske visine, a popularna je destinacija za avanturiste koji su spremni riskirati i živote kako bi imali jedinstvenu fotografiju s odmora.

Iako je površina stijene bila skliska nakon kiše, spomenutu grupu turista to nije odvratilo od njihova nauma. Na stijeni je mladić pozirao raširenih ruku, dok su drugi čekali svoj red za fotografiranje. Ronny Randen, zaposlen u IT sektoru, snimio je ovu fotografiju tijekom putovanja s pet prijatelja na Preikestolen, poznat kao "stijena propovjedaonica".

"Tijekom našeg posjeta bilo je kišovito, a kamen je bio sklizak. Postoji puteljak na lijevoj strani s kojeg možete skočiti na stijenu. Teško je opisati što osjećate dok ste na pukotini. Nakon hodanja po planini noge su vam umorne, a ideja da ćete skočiti i balansirati na skliskoj stijeni iznad fjorda i vama se čini kao loša ideja. Iskreno, nije se teško popeti na pukotinu i definitivno se isplati", ispričao je za Daily Mail.

Randen, koji živi nedaleko Osla, dodao je kako je pješačenje do Kjeragboltena zahtjevno, jer uključuje tri strma uspona.

"Većinu vremena hodate po glatkim stijenama i pukotinama, a zato što je bilo kišovito i maglovito bilo je jako sklisko. Uz najstrmije uspone postoje metalni lanci. Kad smo se uspeli do pukotine bilo je maglovito, no brzo se razvedrilo pa smo nagrađeni nevjerojatnim pogledom na Lysefjord. Ovo iskustvo oduzelo nam je dah i samo jedan pogled na fotografije vraća me tamo", ispričao je. 

Pročitajte više