Fotke kineskog "Golluma", koje su zbunile internet, ipak nisu lažne

Foto: Lotr Wikia

NEOBIČNE fotografije koje prikazuju "čudovište" u šumama u okolici Pekinga, proteklih se dana proširila društvenim mrežama i zbunila korisnike koji su mahom tvrdili da je u pitanju lažnjak, odnosno montaža.


Ali, uspostavilo se da fotografije na kojima se može vidjeti biće nalik na Golluma iz "Gospodara prstenova", nisu lažirane, piše Independent.

Snimio ih je turist u Huairouu, koji je tvrdio da se susreo s "čudovištem" za vrijeme kampiranja u divljini. "Hodao sam tražeći mjesto na kojem se mogu popišati i odjednom sam vidio čudovište. Snimio sam nekoliko fotografija, ali sad me prestravljuje moja tadašnja hrabrost", pisao je na društvenim mrežama.

Fotografije su se nastavile širiti, sve dok jedan komentator nije kazao da misli da bi mogao napokon stati na kraj ovoj misteriji. I iako njegovo svjedočanstvo nije moguće provjeriti, tvrdi da je upravo on, prerušen za ulogu u filmu, na fotografijama: "Preko vikenda prijatelji i ja popeli smo se u planine da bismo snimili mali SF film. Dok sam pišao, pojavio se neki čovjek koji je okinuo par fotki i pobjegao".

Pročitajte više