Fotografija koja je obišla svijet: Policajac crnac pomaže pristalici Ku Klux Klana

Foto: Twitter

MRŽNJA zbog nečije boje kože, općenito rasizam i ostali primitivni i sramotni oblici ljudskog ponašanja obilježili su još jedno okupljanje Ku Klux Klana koje se održalo ove subote u Južnoj Karolini. No, ironijom sudbine, ovo će okupljanje rasista, na njihovu veliku žalost, ostati zapamćeno po nečemu što nema veze s mržnjom, upravo suprotno.

Stanoviti Rob Godfrey zabilježio je i objavio na Twitteru fantastičnu fotografiju koja vjerojatno na najbolji mogući način oslikava pobjedu humanosti nad apsurdom jednog od najvećih i najpogubnijih defekata našeg društva - rasizmom. Fotografija je uhvatila trenutak u kojem policajac, crnac, pomaže jednom od pristalica Ku Klux Klana.

Policajac se zove Leroy Smith, a uskočio je, zasad neimenovanom, rasistu kojem je zbog velike vrućine pozlilo.

Smith je, kako piše Yahoo News, policajac već 25 godina, a trenutno je ravnatelj Odjela za javnu sigurnost Južne Karoline.

Huffington Post izvještava da je na okupljanju bilo oko 2000 ljudi, a uz Ku Klux Klanovce, ispred zgrade Kongresa Južne Karoline okupili su se i članovi pokreta The Black Educators for Justice. KKK je protestirao zbog uklanjanja konfederacijske zastave iz zgrade Kongresa.

Južna Karolina je konfederacijsku zastavu, simbol rasizma i ropstva, ispred zgrade Kongresa trajno uklonila prošli petak, nakon što su zastupnici konačno izglasali tu odluku.

 

Pročitajte više