Freaky Friday - Petak trinaesti obilježit će Pain Solution, nezaboravna jezovita senzacija



NA OKRUGLOJ pozornici Pogona Jedinstvo 13. travnja nastupit će norveški "Pain Solution", jedna od najtraženijih sideshow skupina europskog sjevera. Freaky Friday izvedbeni je termin koji je lansiran na siječanjski "crni petak" uz veliki odaziv zainteresirane publike. Sada je zakazan novi petak trinaesti, koji stiže za deset dana. Havve Fjell, Marte Maritdatter  Morten Narverud izvest će predstavu koja kombinira umijeća fakira s fizičkim teatrom, kako bi stvorila ritualno, lijepo i bizarno iskustvo istodobno.

Svaka predstava na tijelima umjetnika ostavlja ožiljke, a zbog eksplicitnih prizora ne preporučuje se mlađima od 16 godina, kao u onima osjetljivih moralnih nazora. Petak trinaesti i inače je dan koji unosi strah među praznovjerne, a freak show skupine podižu letvicu na razinu jezovite senzacije koja se nelako zaboravlja. Publika može očekivati neobične penetracije i perforacije, suspenzije i suspens, bijeg iz luđačke košulje i igre boli. "Pain Solution" djeluje već dvadeset godina i svoje je izvedbe producirao u različitim kontekstima, od cirkusa i sideshowa do instalacija i live arta. Skupina je začetnik Fakirske akademije iz koje su i potekli njezini mlađi članovi.

Ulaznice za ovu najneobičniju večer koju Zagreb nudi na petak trinaesti stoje 90 kuna, a do 6. travnja najbrži je mogu pribaviti za 70 kuna u Dancing Bearu (Gundulićeva 7), Octopus piercing studiju (Gundulićeva 37) ili bankovnom uplatom (upute na www.cirkus.hr). Freaky Friday program je Male performerske scene koji je ostvaren uz podršku Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, te Badaku tima za suspenzije.

Pročitajte više