Gay je okej: BBC-u preporučeno da angažira više homoseksualnih voditelja za dječji program

Foto: Shutterstock

BRITANSKOJ televizijskoj mreži BBC tim od devet TV stručnjaka nedavno je predložio nešto doista nesvakidašnje. Naime, prema njihovom mišljenju, BBC bi trebao angažirati više homoseksualnih, lezbijskih i biseksualnih TV voditelja na svom dječjem programu.

Razlog je, kažu, to što će se djeca na taj način upoznati s različitim seksualnim opredjeljenjima. Također, ona djeca koja su i sama gay tako će dobiti potvrdu da su njihovi osjećaji legitimni, što je važno za mlade ljude u godinama u kojima se tek formiraju.

U izvještaju "velike devetorice" osim toga preporučeno je da se u dramske i serijske programe ove televizije unese više gay likova, jer u svojem programu BBC previše vremena posvećuje “homofobičnim” stavovima, prenosi Daily Mail.

"LGBT populacija u medijima je gotovo nevidljiva. Njena bi veća zastupljenost i prikazivanje pozitivnih iskustava i ishoda pomogli LGBT djeci da se osjećaju manje izolirano, posebice ako žive u manjim sredinama i u seoskim područjima", rekao je Clare Luke iz "Solitaire Consultinga", koji je producirao izvješće. Prema "devetorici", najveći deficit LGBT tematike postoji u dramskom te informativnom programu.

Pročitajte više