Gledatelji imaju mali problem s novom reklamom Tele2: Božić se poznaje po darivanju... I krađi od roditelja

Screenshot: YouTube

NOVA Tele2 reklama započinje u klasičnom božićnom ugođaju. Djevojčica i janje hodaju ulicama New Yorka i novac daruju potrebitima dok u pozadini sviraju Poguesi i njihova "Fairytale of New York".

I sve to bilo u redu da djevojčica i janjac Janko na kraju ne ukradu novac iz novčanika Jankova oca.

Upravo je ovaj detalj zasmetao neke gledatelje koji su se zapitali je li to zaista poruka koju Tele2 želi poslati.

"Potičete djecu da kradu od roditelja?", "Bez obzira što je namjera bila dobra, krađa je krađa!!! Zar ćemo djecu tome učiti od malih nogu????", "Nobelovu nagradu za autora spota, 'potaknimo djecu da kradu od roditelja'. Pravi ste nema šta", samo su neki od komentara koji su se pojavili na Facebook stranici.

Tele2 je svim kritičarima automatski servirao odgovor: "Drago nam je da ste iskazali svoje mišljenje i kao takvog ga cijenimo. I kritike i pohvale rado primamo s obzirom na to da nas usmjeravaju k ostvarivanju boljih odnosa s korisnicima. Htjeli bismo skrenuti pažnju kako naše kampanje imaju za cilj biti zabavne i drugačije te nikako nam nije želja ikoga uvrijediti na bilo koji način".

U svakom slučaju, ne znamo koliki utjecaj Janko ima na djecu, ali nadamo se da ova informacija neće doći do udruge Vigilare jer kako su krenuli mogli bi pokrenuti još jedan "lov na vještice", a inicijativa "Strpajmo Janka u zatvor" sigurno je već u povojima.

Pročitajte više