Gluha djevojčica nakon 14 godina prvi je put čula glas svog oca

Screenshot: YouTube

U POSLJEDNJE vrijeme sve je više dirljivih priča o ljudima (najčešće djeci) kojima su liječnici uspješno vratili sluh.

To je slučaj i s 14-godišnjom Maggie Gleason koja je medicinskom centru UH Case u Clevelandu po prvi puta čula glas svog oca nakon 10 sati duge operacije zahvaljujući moždanom implantatu (ABI).

Na dirljivoj snimci koja se pojavila na YouTube možemo vidjeti Maggie koja je nabacila smiješak od uha do uha nakon što ju je njezin otac Frank upitao: "Maggie, čuješ li me?"

Maggie je, naime, jedna od prvih pacijentica kojoj je ugrađen implantat koji u većini slučajeva ipak ne vraća normalan sluh već pacijentima omogućava da daleko širi spektar zvukova.

Inače, Maggie je rođena s nizom zdravstvenih komplikacija (problemi s bubrezima i plućima), a liječnici su prognozirali da neće živjeti dulje od godine dana.

Ipak, uspjela je nadjačati većinu bolesti, ali ostala je gluha, a cijela obitelj koristila je znakovni jezik kako bi s njom komunicirali.

Prvi je zvuk čula tri dana nakon Božića, a njezina majka tvrdi da joj je ipak najdraži glas njezina oca. Vratila se kući kako bi se prilagodila gomili zvukova na koje nije navikla, a liječnici poručuju da dobro napreduje i da bi uskoro trebala započeti s terapijama koje će joj pomoći da nauči govoriti.

Pročitajte više