Grob Freddieja Mercuryja ipak ostaje tajna: Jedino Mary Austin zna gdje počiva pjevačeva urna

Screenshot: YouTube

NEDAVNO smo pisali kako je napokon riješen misterij oko posljednjeg počivališta legendarnog Freddija Mercuryja, no čini se da će tu tajnu ipak sa sobom u grob odnijeti pjevačeva ljubav Mary Austin.

"Ljubavi svog života" kako ju je Mercury nazivao, pjevač je ostavio kuću vrijednu 12 milijuna funti, a nekoliko dana prije smrti zamolio ju je da uzme njegove ostatke, i urnu smjesti na nepoznatu lokaciju. Daily Mail piše kako je Mary Austin to obećanje i održala, a ni pjevačevi roditelji ne znaju gdje im počiva sin.

"On nije želio da ga itko iskopava, kao što se to znalo događati nekim slavnim osobama. Želio je da njegov grob ostane tajna, a tako će i biti", ispričala je Mary Austin. "Nisam željela da itko posumnja što radim pa sam tog jutra rekla da idem na zatezanje lica kako posluga ništa ne bi posumnjala i iskrala sam se iz kuće s urnom", prisjetila se Austin.

"Njegova radna soba ostala je ista. U njoj je veliki klavir na kojem je skladao svoje najveće hitove, a tu je i antikni namještaj kojega je obožavao. Kamo god se okrenem sjećanja su na njega. Čujem neku posebnu pjesmu i odjednom me preplave emocije jer smo punih dvadeset godina živjeli zajedno", rekla je Mary Austin.

Pjevač grupe Queen umro je 1991. u 45. godini života od komplikacija uzrokovanih HIV-om.

Pročitajte više