Gwyneth Paltrow nakon samo četiri dana odustala od preživljavanja s 200 kuna tjedno

Foto: JLP

GWYNETH PALTROW brzo je odustala od prehrane na bonove, projekta koji je trebao podići svijest o tome da milijuni Amerikanaca tjedno imaju na raspolaganju 31 dolar (oko 200 kuna), kojima trebaju prehraniti cijelu obitelj. Već na početku izazova Paltrow se susrela s kritikama jer je polovicu budžeta potrošila na šest limeta i peršin, a nakon samo četiri dana čitateljima svoje stranice GOOP priznala je da ne može više. Tako je sedmodnevni izazov završila tri dana ranije.

"Kao što sam i sumnjala, izdržali smo samo četiri dana. Ja sam pukla i pojela malo piletine i svježeg povrća (i ako ćemo biti potpuno iskreni pola vrećice bombona). Moja perspektiva o tome koliko je teško pojesti cjeloviti zdravi obrok s tolikim budžetom zauvijek se promijenila u samo nekoliko dana, a s tim se izazovom 47 milijuna Amerikana susreće svakog dana, tjedna i godine", napisala je na GOOPU.

Kritičari su odmah ukazali na to da njena uglavnom zelena košarica nema nikakvog smisla. Rebecca Vipond Brink istaknula je da ljudi s tolikim budžetom ne mogu kupovati limete i bilje, koji, iako su zdravi, uopće nisu zasitni. Konzervirana hrana, maslac od kikirikija, smrznuta pileća prsa i zobene pahuljice prije će se naći u košaricama onih koji imaju samo 31 dolar. Također, mnogi od njih će posjetiti fast food restorane koji će ih za malo novca zasititi, piše Business Insider.

Paltrow se na svom blogu posvetila i rodnoj nejednakosti na radnom mjestu.

"Da žene imaju jednaku plaću kao muškarci, obitelji bi možda imale više izbora, ne samo u dućanima, nego i u ostatku njihova života", istaknula je.

Osim toga, podijelila je i recepte za jela koja je pripremala svojoj obitelji tijekom izazova, a koja uključuju smeđu rižu, kelj i pečeni slatki krumpir. Iako su fotografije njenih lijepo aranžiranih jela prekrasne, kritike da takva prehrana nije realna i dalje ne prestaju. Ona je pak zadovoljna sobom.

"Za svoj pokušaja ispunjenja ovog izazova dajem si trojku", priznala je. 

Pročitajte više