H&M na udaru zbog premršave manekenke u kampanji za Marni: "Izgleda kao leš!"

OVIH je dana i u prodaju puštena Marni kolekcija za H&M, a kompanija se našla na udaru zbog premršave manekenke koju su odabrali za svoje zaštitno lice. Najčešći komentari na "kostur" izgled 26-godišnje Aymeline Valade su "izgleda kao leš" i "izgleda kao da će se svakog trena srušiti".

Liječnik Julian Spinks za Daily Star je izgled manekenke anoreksične građe i upalih obraza komentirao riječima: "Ova manekenka izgleda jako nezdravo, gotovo kao truplo. Koža joj je siva, vene su joj iskočile na rukama, ima ogromne podočnjake. Nevjerojatno mi je da H&M, koji je okrenut prema mladim potrošačima, koristi za kampanju fotografiju kojom ih potiče na nezdravi stil života".

U službenom očitovanju H&M-a na ove optužbe navodi se: "Cijenimo mišljenje naših kupaca i žao nam je što neki ove fotografije smatraju neetičnima i misle da je manekenka anoreksična. Ne radimo s manekenkama koje se opijaju, drogiraju i koje su značajno pothranjene. Svjesni smo da su mnoge manekenke sitne i tanke, ali to su pravila modne industrije".

Pročitajte više