HRT-ov novinar smrt Vlade Divljana iskoristio da pokaže koliko je velik Hrvat

Screenshot: Facebook

U SVIM zemljama regije ljudi su jučer tugovali zbog preranog odlaska frontmena idola Vlade Divljana.

Njegove pjesme obilježile su čitavu jednu generaciju, a neke od njih toliko su bezvremenske da će ih sigurno prevaliti preko još nekoliko. Ipak, ne misle svi da je Divljanov doprinos glazbenom stvaralaštvu ovih prostora bio velik. Točnije, ne misli to novinar HRT-a Vedran Kukavica, koji je Divljanovu smrt iskoristio kako bi podsjetio na svoje hrvatstvo, što mu nije prvi put.

Na svojem je profilu (koji je otvoren za javnost), uz link o Divljanovoj smrti, napisao:

"Bog mu dao mir duši ...
Ali, evo recimo moj sin Jozo ima 23 godine, prati glazbu, slaže note i melodije, svira, brejka ... baš je, čini mi se, u toku ... a pojma nema tko je blagopočivajući Vlada Divljan.
Zapravo sam htio pitati, ako mi netko može pomoći: koliko godina će proći dok ovakve vijesti skinemo s naslovnica novina i iz dnevnika s nacionalnom koncesijom?
Hoćemo li morat čekat dok umre zadnji čovjek koji je živio prije 1991.?
I, onako usput: je li u zadnjih 25 godina umro ijedan glazbenik u Mađarskoj, Austriji il Slovačkoj?...".

Ispod njegove objave razvila se žustra rasprava, a između ostalih odgovorio mu je i Zoran Šprajc koji je napisao: "Možda je stvar u tome da dosta Hrvata za razliku od tebe nije živjelo u Mađarskoj, Austriji ili Čehoslovačkoj nego u zemlji gdje je Vlada Divljan bio dosta poznat glazbenik".
 

Pročitajte više