Hakeri u panici puštaju nove gole fotke, a za sve je kriv "bogati klinac"?

Foto: Shutterstuck
 
VEĆ JE nekoliko dana "curenje" fotografija golih slavnih osoba u središtu pažnje svih svjetskih medija. Nakon već objavljenih sumnji da se ne radi o jednoj osobi već o više njih povezanih u dobro organiziranu skupinu, anonimni su izvori na 4chanu potvrdili da tajni lanac "sakupljača" fotografija postoji već godinama, a hakeri su tim istim fotografijama međusobno trgovali. Sve dok, navodno, u "posao" nije ušao novi korisnik, pod nadimkom "bogati klinac" koji je platio da bi ušao u "kolekcionare"; odnosno "sakupljače".
 
No, on je, kako navode izvori, išao korak dalje, pa je fotografije odlučio podijeliti s javnošću. Njegov je potez izazvao masovnu histeriju i među poznatima i u javnosti, ali i među "sakupljačima" koji su shvatili da je najbolje da fotografije iz svojih kolekcije ponude na prodaju prije nego se cijela priča razotkrije.
 
To objašnjava i ritam kojim fotografije "cure", odnosno zašto se objavljivanje događa u nastavcima te zašto su fotografije iz različitih razdoblja, neke čak i od prije nekoliko godina. 
 
Kako smo već izvijestili, stalno izlaze nove fotografije, a haker navodno prima donacije i za objavu pornografskog video uratka Jennifer Lawrence.  
 
Ako je vjerovati tvrdnjama da je sve potaknuto panikom među "sakupljačima", čini se da je ta panika itekako opravdana. Naime, prije dvije godine u sličnom je slučaju, zbog hakiranja privatnih računa i krađe golih fotografija Scarlett Johansson, Mile Kunis, Christine Aguiliere i Renne Olstead, haker Christopher Chaney osuđen na čak deset godina zatvora, prenosi Huffington Post.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.