Hoće li biti suđenja za smrt Dolores Lambaše? Sud sutra odlučuje o optužnici

Screenshot: YouTube

POČETKOM travnja Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podiglo je optužnicu protiv Stojana Matavulja koji je upravljao vozilom u trenutku stradavanja Dolores Lambaše.

Tereti ga se za izazivanje nesreće u cestovnom prometu, a ovog petka u 10 sati i 30 minuta Optužno vijeće Općinskog suda u Slavonskom Brodu pod predsjedanjem suca Vedrana Pavelića odlučit će hoće li optužnica biti prihvaćena ili odbačena, piše Sbplus.hr.

"Optužnicom se 53-godišnjaka tereti da je oko 6,30 sati 23. listopada 2013. na autocesti Bregana - Lipovac upravljao osobnim vozilom marke Nissan X-Trail u smjeru Zagreba te da zbog alkoholiziranosti (koncentracija od 0,66 g/kg apsolutnog alkohola u krvi), neprospavane noći i umora nije prilagodio brzinu kretanja tako da nije na vrijeme uočio osobno vozilo marke VW Polo koje se kretalo u istom smjeru, pa je prednjim desnim dijelom svog vozila udario u stražnji dio vozila marke VW Polo. Pri udaru je to vozilo sletjelo na travnatu površinu s desne strane kolnika, kao i okrivljenikovo vozilo pri čemu je u višestrukom prevrtanju iz vozila ispala 32-godišnja putnica na prednjem sjedalu zadobivši pritom višestruke teške tjelesne ozljede opasne po život od kojih je istog dana preminula u bolnici u Slavonskom Brodu", objavljeno je 1. travnja stranicama DORH-a.

Inače, za kazneno djelo za koje se Matavulj tereti predviđena je kazna zatvora u trajanju od tri do 12 godina, a samo u iznimnim slučajevima može biti niža.

Podsjetimo, Dolores Lambaša preminula je 23. listopada 2013. od posljedica teške prometne nesreće koja s dogodila na autocesti A3 kod Velike Kopanice, sto metara prije ulaska na Slavoniku.

Policijski su službenici protiv Stojana Matavulja koji je upravljao Nissanom podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Pročitajte više