"Holivudski san" uskoro stvarnost? Palahniuk najavio nastavak "Kluba boraca" i to u obliku grafičkog romana

Screenshot: YouTube

"KLUB BORACA", jedan od najboljih filmova uopće prema mišljenju mnogih filmofila i kritičara, mogao bi uskoro dobiti svoj nastavak.

Nakon što je 1999. godine film, snimljen prema romanu Chucka Palahniuka, poharao sve ljestvice gledanosti i kvalitete, snimiti njegov nastavak postao je svojevrsni "holivudski san" svakog snimatelja i producenta u filmskoj industriji. Djelomičan razlog nevjerojatnog uspjeha tog filma svakako leži u zvjezdanoj postavi koja je utjelovila glavne likove: Brad Pitt, Edward Norton i Helena Bonham Carter.

Palahniuk se pojavio na nedavno održanom Comic-Conu te fanovima dao materijala za razmišljanje; najavio je nastavak "Kluba boraca" i to u obliku grafičkog romana (stripa čija radnja, opseg i broj likova odgovaraju karakteristikama romana). Za sve ljubitelje Jacka, Tylera i Marle to je izuzetno sretna vijest, no isto tako i pomalo zbunjujuć koncept koji bi vrlo lako mogao poći krivo, piše Business Insider.

Naime, nakon tako velikog uspjeha kakvog je polučio "Klub boraca" prije 14 godina, vrlo je teško napraviti nastavak koji će mu biti dostojan, a gotovo ga je nemoguće zamisliti u ovom obliku kojeg je najavio Palahniuk.

"Što se tiče grafičkog romana, istina je. Chelsea Cain me upoznala s umjetnicima iz Marvela, DC-ja i Dark Horsea, te se s njima upoznajem s procesom. Vjerojatno će to biti niz knjiga koje će opisivati priču deset godina nakon prividnog kraja Tylera Durdena. Danas, Tyler priča priču, promatrajući Jacka i spremajući svoj povratak. Jack je pomalo izgubljen. Marli je dosadno. Njihov se brak nasukao na grebene dosade predgrađa. Jack se vrati u mračni i kaotični svijet ludila nakon što mu Tyler otme sina. Zbog ugovora trenutno ne mogu ništa više reći, ali nastavak "Kluba boraca" izaći će vjerojatno i prije 2015. godine", stoji u Palahniukovom priopćenju za medije.

Pročitajte više