Hrvatska agencija za poštu i elektroničke medije otkrila Facebook u 2012. godini



HRVATSKA agenciju za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) tijekom srijede putem priopćenja za medije otkrila je kako su se pridružili Facebooku s ciljem kako bi se približili svojim korisnicima. "Pokretanjem vlastitih stranica na popularnoj društvenoj mreži Facebook, Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) je uspostavila suvremeni komunikacijski kanal s građanima Republike Hrvatske te svim ostalim zainteresiranim javnostima", stoji u izvješću koje je, ponavljamo, poslano medijima 23. svibnja 2012. godine.

U nastavku iz HAKOM-a poručuju kako putem ovih stranica korisnicima planiraju osigurati brz i relevantan izvor informacija o stanju, trendovima, novostima i promjenama na tržištima poštanskih usluga i elektroničkih komunikacija.

"Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) uspostavila je novi kanal komunikacije s građanima i ostalim zainteresiranim javnostima otvaranjem vlastite stranice na Facebooku, vodećoj društvenoj mreži na internetu i vrlo popularnom sredstvu za online komunikaciju u Hrvatskoj. Agencija će putem stranica građanima i svima zainteresiranima osigurati brz i relevantan izvor informacija o stanju, trendovima, novostima i promjenama na tržištima poštanskih usluga i elektroničkih komunikacija. Stranice će također služiti i kao mjesto na kojem korisnici mogu pronaći odgovore na najčešća pitanja o pravima i obvezama u sklopu korištenja poštanskih usluga i usluga elektroničkih komunikacija te postavljati upite i dobivati savjete za postupanje u konkretnim situacijama i slučajevima", stoji u njihovom dopisu.

Nadalje, HAKOM tvrdi kako su se na taj potez odlučili jer čak milijun i pol korisnika Facebooka u Hrvatskoj daje izuzetan značaj ovom, kako navode, "suvremenom komunikacijskom kanalu".

"'Gotovo milijun i pol korisnika Facebook mreže u Hrvatskoj daje izuzetan značaj ovom suvremenom komunikacijskom kanalu. Samim time je prirodno da HAKOM, koji je nadležan za regulaciju tržišta elektroničkih komunikacija u Republici Hrvatskoj, i sam bude aktivan dio te zajednice koju svojim radom zastupa te na taj način doprinese povećanju njene vrijednosti', istaknuo je Miljenko Krvišek, predsjednik Vijeća HAKOM-a", piše u dopisu od srijede.

U nastavku dopisa ističu i kako je milijun i pol korisnika zapravo jedna trećina hrvatskog stanovništva, a dodaju i kako se internetom služi 70 posto građana: "Facebook društvenom mrežom svakodnevno se koristi trećina stanovništva Republike Hrvatske, odnosno skoro 70 posto građana koji se služe internetom. Korištenje je ravnomjerno zastupljeno među muškarcima i ženama od kojih se 74 posto nalazi u dobnoj skupini između 18 i 44 godine. HAKOM-ove Facebook stranice su dostupne putem internetske adrese www.facebook.com/HAKOM".

Valja istaknuti kako Facebook u 2012. ima preko 900 milijun aktivnih korisnika, a društvena mreža osmišljena je 2003. godine dok se od 2004. godine mogu pridružiti svi koji to žele.

Pročitajte više