Htio je da cijeli svijet to vidi: Oženio je djevojku tri dana prije svoje smrti

Foto: Facebook

OMAR AL SHAIKH u ožujku ove godine saznao je da ima samo da ima samo tri mjeseca da pronađe odgovarajućeg donora koštane srži jer boluje od akutne mijeloične leukemije. Tešku dijagnozu doznao je nakon što se onesvijestio za vrijeme nogometne utakmice. Pronalaženje donora bilo je otežano zbog Omarova arapskog i rumunjskog podrijetla, a kad je donor konačno pronađen, 16-godišnjak je bio previše bolestan da bi operacija bila uspješna.

Kad je saznao da kemoterapija nije bila uspješna i da mu je ostalo svega nekoliko dana života, Omar je zaprosio svoju 16- godišnju djevojku Amie Cresswell. Uz dopuštenje roditelja, vjenčali su se u petak okruženi članovima obitelji i bliskim prijateljima u bolnici "Kraljica Elizabeta" u Birminghamu.

Dok je svojoj srednjoškolskoj ljubavi stavljao prsten na ruku, rekao je da je želio da cijeli svijet vidi njihovo vjenčanje, piše Birmingham Mail.

"Bilo je jako tužno, ali jako lijepo. Omar se nije mogao prestati smiješiti, bilo je jako lijepo", rekla je prijateljica Jo Khalaf, čiji sin Sam također boluje od te bolesti.

Omara i njegovu obitelj upoznala je u bolnici, jer je njen sin ležao u susjednom krevetu.

"Liječnici su mu sa suzama u očima rekli loše vijesti", ispričala je.

Tri dana nakon vjenčanja tinejdžer je preminuo u bolnici.

Pročitajte više