I Štulić komentirao "Crno-bijeli svijet": Prije dva tjedna deset sekundi sam gledao reklamu...

Screenshot: YouTube

JOHNNY ŠTULIĆ u ekskluzivnom je intervjuu za Dnevni avaz, između ostaloga, komentirao i seriju "Crno-bijeli svijet" koja se nedavno počela prikazivati na HTV-u i o kojoj se ovih dana naveliko priča, uglavnom, u ne baš najboljem kontekstu, a i mi smo o njoj nedavno pisali.
 
"Prije dva tjedna deset sekundi sam gledao reklamu za tu seriju. Više nisam izdržao, sve mi je bilo jasno. Kasnije, kad sam vidio komentare, rekao sam sebi: 'Pa da, i ostali su isto zaključili'. Osnovna stvar je da to nije iz 1980. Tehnički četiri mjeseca traje radnja, od zadnjeg dana 1979. do Titove smrti. Međutim, to uopće nije 1980., to je 1954. To je kad se u Prepuštovcu Donjem slavila 60-godišnjica rock'n'rolla prošle godine, jer se računa da je rock'n'roll počeo 1954. godine s Billyjem Haleyjem i 'Rock Around The Clock'.
 
Počeo je, doduše, nekoliko godina prije toga, ali se uvriježio od 1954. I oni su u Prepuštovcu Donjem odlučili proslaviti 60-godišnjicu rocka i onda su pozvali preživjele sudionike, od kojih nitko u to vrijeme nije čuo za Ameriku, a kamoli za rock'n'roll. Pogotovo 1954. u Prepuštovcu Donjem nije bilo struje. Razglas se nije koristio', objašnjava Štulić te dodaje:
 
"Gopcu se dopada ta serija jer on se prvi put pojavio, izronio 1984. s pjesmom o snježnim pahuljicama. A kome se to ne bi sviđalo? Ležimo, a brijemo. On nije postojao do kraja 1984. I zbog toga to je humoristička serija. A onda, također, kad su već toliko ludi za vojskom, to se ne događa čak ni u Prepuštovcu Donjem, nego u Turopolju. Kad je čovjek u vojsci, obično se pita: 'Odakle si?'.
 
U moje je vrijeme tako bilo. Ako ti netko kaže iz Zagreba, onda se poslije mjeseci upornog detektivskog rada i ispitivanja ustanovi da on nije iz Zagreba nego iz Turopolja. E, pa tako i ta serija."
 
 

Pročitajte više