I njoj su tajice đavolji predmet: Suprug mi je priznao, one uzrokuju bludne misli!

Foto: Instagram

SJEĆATE li se hita koji je prošle godine zavladao društvenim mrežama u kojem je jedna vjernica detaljno objasnila zašto ju užasava kad žene nose tajice?

E pa upravo je ta priča sad dobila američku inačicu.

Naime, 25-godišnja kršćanka iz Oregona Veronica Partridge, majka i supruga, odlučila je prestati nositi tajice ili "tanke, uske yoga hlače" u javnosti iz straha da time "zavodi muškarce". Točnije, to je odlučila nakon što joj je njezin suprug Dale, inače motivacijski govornik, priznao da mu je teško ne gledati druge žene kad one nose uske hlače.

"Nošenje tajica uzrokuje snažnu privlačnost kod muškaraca koji zato moraju gledati ženska tijela i može uzrokovati bludne misli", napisala je Veronica na svojem blogu. I očito je to nešto što ju je mučilo jako dugo: "Pokušala sam ignorirati to koliko sam god mogla", napisala je potom zaključivši da je odluku napokon donijela "uz pomoć Boga".

Ipak, prije odluke uz božju pomoć, budući da ju je tema jako mučila, odvažila se pitati i svojeg supruga, s kojim je u braku pet godina, što on misli o tome: "Cijenim njegovu iskrenost. Rekao mi je: 'Da, kad dođem negdje gdje žene nose hlače za yogu, teško je ne gledati. Ne gledam, ali nije mi lako'". Nakon toga ona je zaključila da ako je Daleu, koji "voli i poštuje", tako teško odvratiti pogled, kako je tek muškarcima koji imaju puno manje "samokontrole".



Na kraju je dodala da joj je zbog nove odluke ponekad teško pronaći modnu kombinaciju, ali nema veze jer je njezina "savjest čista" i osjeća da "poštuje svog supruga i Boga" te zaključuje: "Jedino kad smatram da je za mene primjereno da ih nosim jer kad sam u udobnosti vlastitog doma ili nosim dovoljno dugu majicu koja pokriva moju stražnjicu".



Naravno, njezina je objava izazvala žustru raspravu u komentarima. Neke su je žene pitale u čemu će točno onda ići na plažu, dok su joj drugi predlagali da bi možda najbolje bilo da onda nosi veliku vreću samo s prorezima za oči. Kritizirali su je i zbog poticanja srama koji se ženama nameće kao da su one krive za muške bludne misli.

S druge strane, naišla je i na istomišljenike. Jedan je komentator napisao da je nošenje tajica isto "kao da ne nosiš ništa" i da je u principu razlog za nošenje takvih hlača samo "privlačenje pažnje", a ne "udobnost" kao što se tvrdi. "Ne zaboravi, čak je Isus rekao da muškarci koji žude za tuđim ženama samim razmišljanjem o tome čine preljub".

I dok je ovaj post izazvao buru na internetu, nitko nije obratio pažnju na njezinu objavu iz studenog 2013. u kojoj je opisala svađu sa suprugom. Opisujući "kaotičnu" vožnju automobilom napisala je: "Odjednom je moj suprug poludio! Izbezumila sam se. Nikad nisam vidjela tu njegovu stranu. Istog trena sam zatvorila usta i nisam mogla ništa drugo do plakati ostatak vožnje prema kući". A nakon bračnog savjetovanja u crkvi dodala je: "Shvatila sam da sam većinu svađa poticala ja, zbog svoje lude ljubomore, nerazumnosti i pasivne agresije".
 

Pročitajte više