Do finala Eurosonga su točno dva tjedna. Evo stanja na kladionicama

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Do finala Eurosonga ostala su točno dva tjedna. 11. svibnja ove godine finale Eurosonga održat će se u Malmöu, a finalnoj večeri prethodit će dvije polufinalne večeri u kojima će se izabrati dvadeset finalista koji će se u finalu pojaviti uz zemlje Big 5 i zemlju domaćina.

Hrvatski predstavnik Baby Lasagna s pjesmom Rim Tim Tagi Dim nastupa u prvom polufinalu sedmi. Kladionice mu za ulazak u finale daju 96 posto šanse. Kada je riječ o kladionicama za ukupni poredak, Hrvatska se trenutno nalazi na drugom mjestu te joj daju 17 posto šanse za pobjedu.

Ispred Baby Lasagne je jedino Švicarska, odnosno Nemo s pjesmom the Code. Kladionice Švicarskoj daju 24 posto šanse za pobjedu. Na trećem mjestu je Nizozemska s 14 posto šanse za pobjedu, a potom slijede Italija i Ukrajina koje su ranije slovile kao najveći favoriti ovogodišnjeg Eurosonga. 

Također, kladionice predviđaju da će Hrvatska ući u top tri u finalu, a za to joj trenutno daju 42 posto šanse. 

Baby Lasagna otišao u Malmö

Baby Lasagna je jučer stigao u u Malmö, gdje će danas početi s pripremama za Eurosong.

Na zarebački aerodrom je, odakle je odletio u Švedsku, stigao Rimčevom Neverom. Pozirao je novinarima, a ubrzo mu se pridružila i njegova djevojka Elizabeta Ružić.

28-godišnji glazbenik je ranije otkrio da će mu tijekom boravka u Švedskoj najviše nedostajati njegove mačke. "17 dana neću vidjeti Gertrudu, Branku i Stjepana. Već sad mi fale, a tek sam tri dana u Zagrebu", priznao je i otkrio da će mačke čuvati djed i baka njegove djevojke Elizabete. 

"Njima smo ih predali na čuvanje, a malo me strah jer im baka daje sve i svašta da jedu, nekad i malo slatkog. Ali dobila je specifične upute i rekla je da će poslušati", objasnio je i dodao kako će mačke preživjeti bez njega. 

"Dok budem tamo, možda ćemo imati videopoziv da se čujemo i poruče mi 'mjau'", našalio se. 

Pročitajte više