I učenici su došli na svoje: Zbog utakmice skraćena nastava u većini srpskih i hrvatskih škola

DANAŠNJA utakmica "krivac" je za to što će u većini hrvatskih i srpskih škola nastava u popodnevnoj smjeni biti skraćena.

U Novom Sadu su se tako direktori osnovnih škola dogovorili kako će popodnevna smjena biti skraćena, dok u nekim školama neće biti održana posljednja dva sata, prenosi 021.rs.

"Učenici su nas danima pitali hoćemo li ih pustiti da gledaju utakmicu. Bolje i to nego da nam prave kaos i bježe sa satova. Neke škole su skratile nastavu, a u nekima se neće održati posljednji ili posljednja dva sata u popodnevnoj smjeni. Ne vidimo ništa loše u tome i sigurno zbog toga neće propasti država, a i utakmica je od nacionalnog značaja", rekao je predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Svetozar Kozarov.

Učenici osmog razreda Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" u naselju Liman 3 kazali su agenciji Beta da se nadaju da će i njihov direktor "popustiti". Smatraju da nema ništa čudno u zahtjevu da ih nastavnici puste da gledaju utakmicu. Jedan je od učenika rekao kako mu je otac pričao da je to bila česta pojava osamdesetih godina za vrijeme njegovog školovanja. 

"Ako nas već neće pustiti kućama, neka nam onda upale televizor i puste nas da u školi gledamo utakmicu", kažu srpski školarci navodeći da u njihovoj školi svaka učionica ima veliki LCD televizor.

Neće samo srpski učenici imati zadovoljstvo da im popodnevna nastava bude skraćena, jer su ravnatelji i nekih škola u Zagrebu odlučili učenike pustiti s nastave kako bi pratiti zbivanja na maksimirskom travnjaku.
 

Pročitajte više