Ibrica Jusić brani Dubrovnik: Uhvatio mladića koji je ukrao zastavu s natpisom "Libertas"



NAKON što je u utorak poslijepodne objavljena vijest kako je pijani 18-godišnji Britanac u Dubrovniku otuđio zastavu s natpisom "Libertas", a u gradskoj luci ga je zaustavio i do dolaska policije zadržao jedan Dubrovčanin, otkriveno je da je riječ o glazbeniku Ibrici Jusiću!

Naime, u noći s ponedjeljka na utorak 18-godišnjak se u alkoholiziranom stanju popeo na Orlandov stup te skinuo zastavu koja je podignuta tijekom Dubrovačkih ljetnih igara. S njom je paradirao po gradu, ali zahvaljujući Ibrici policija ga je privela. Britanac je izveden pred suca za prekršaje.

"Izveo sam svog psa u šetnju, bilo je to oko pola tri ujutro. Vidio sam dva mulca, jedan je držao stražu, a drugi je ispod ruke imao nešto crno-bijelo smotano, odmah me asociralo na zastavu od Dubrovačkih ljetnih igara. Krenuo sam polako za njima jer su mi bili sumnjivi, a moj pas je više kao vuk, počeli su trčati i bježati. Jedan mi je nestao, a drugog sam pratio sve do luke. On je tamo našao i neku kutiju u koju je sakrio zastavu. Međutim, ja sam ga sustigao i autoritarno mu naredio da sjedne, a on je počeo vikati 'Don't touch me!', znate, ona njihova 'engleska finoća'. I onda je došla policija i uhitila ga. Iako se piše, taj mladić nije bio pijan, on je bio jako svjestan svega što radi, moje je mišljenje da je on sa sobom htio ponijeti jedan izvorni suvenir", komentirao je glazbenik za Index.

Na pitanje kako to da se odlučio na jedan tako nesebičan čin, Ibrica odgovara: "Samo sam izvršavao svoju građansku dužnost. Da gradska vlast ima imalo više sluha, da zaposle tri redara i umjesto plaće im daju deset posto od kazni koje bi naplatili pa bi vidjeli kako bi bio red. I ne bih više, kao prošle godine, vidio kako se jedan par seksa pored crkve ili kako Australci zapišavaju po gradu. Baš me zanima bi li jedan Australac kod kuće pišao po zgradi Parlamenta", objasnio je Ibrica te kroz smijeh dodao: "Ja sam vam kao Walter, Ibrica brani Dubrovnik".

Pročitajte više