Identificiran sadist koji je ubio legendarnog lava Cecila: "Još jedan odvratni sebični lovaš"

Screenshot: YouTube

U NACIONALNOM parku Hwange u Zimbabweu ubijen je lav Cecil, životinja kojoj su se godinama divili milijuni posjetitelja. Jučer je za BBC konzervator parka, Johnny Rodrigues, izjavio da je za ubojstvo kriv tada još neidentificirani Španjolac kojem su u krvavom pohodu pomagali lokalni vodiči.

Rodrigues je također izjavio da je lav najprije ranjen samostrelom, a potom su ga gonili nekih 40 sati prije nego što su ga dokrajčili vatrenim oružjem, odrubili mu glavu i oderali kožu.

Danas je Daily Mail izvijestio da je utvrđen identitet lovca - iako je iz parka najprije izjavljeno da se radi o izvjesnom Španjolcu, sada je potvrđeno da se radi o zubaru iz SAD-a, točnije iz Minnesote, po imenu Walter J. Palmer.

Palmer je poznat kao strastveni lovac, zbog čega je nekoliko puta bio procesuiran, između ostaloga i zbog ubojstva crnog medvjeda na sjeveru Wisconsina, a sada je utvrđeno da je platio lokalnim vodičima da mu pomognu u lovu na najpoznatijeg afričkog lava. Tamošnji profesionalni lovac Theo Bronkhorst i lokalni zemljoposjednik Honest Ndlovu pojavit će se na sudu uz Palmera, koji je bio Bronkhorstov klijent - još treba utvrditi kako je i za što točno Bronkhorst dao Palmeru lovačku dozvolu.

Lav Cecil bio je star 13 godina. Imao je prepoznatljivu crnu grivu i bio je vođa čopora.

"Šest njegovih mladunaca sada će najvjerojatnije biti ubijeni, jer kada novi mužjak preuzme Cecilovo mjesto borit će se za pažnju lavica koje će se pariti s njim", objašnjava konzervator parka.

Nakon što je objavljen identitet lovca koji je ubio slavnog lava, na Facebooku je otvorena stranica na kojoj korisnici objavljuju fotografije i komentare u kojima redom izražavaju svoje zgražanje sadistom koji je iz čiste zabave mučki ubio legendarnog Cecila.

Pročitajte više