"Igra prijestolja" ponovo u Hrvatskoj, ovaj put i u Šibeniku i Imotskom?

Screenshot: YouTube

IAKO je tek prije mjesec dana službeno potvrđeno da će se snimati peta i šesta sezona "Igre prijestolja" (iako nitko u to nije sumnjao), već su počela šuškanja o lokacijama za snimanje naredne sezone.

Nakon što su dvije sezone HBO-ova televizijskog hita snimane u Dubrovniku, aktualna, četvrta, snimala se i u Splitu i okolici, a Dalmacija News piše da je u planu da se i peta sezona snima kod nas, već spomenutim lokacijama dodajući Šibenik i Imotski.

Snimanje bi ovaj put u Hrvatskoj trebalo trajati još duže, odnosno oko mjesec i pol dana, a gradonačelnik Imotskog potvrdio je da su obavljeni razgovori s predstavnicima HBO-a, iako nije mogao kazati ništa konkretno: "Sve ćemo učiniti što je u našoj moći da se kadrovi ove serije snime u Imotskom, jer bi to značilo jako puno za turističku promidžbu Dalmatinske zagore i grada Imotskog", kazao je.

S druge strane, dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta još je prošle godine obavio razgovore s produkcijskim timom te se i Šibenik nada da će uskoro moći ugostiti ekipu trenutno najpopularnije serije na svijetu.

Pročitajte više