Index vas nagrađuje: U kinima uskoro novi Burtonov film "Sjene tame"

REDATELJ Tim Burton donosi kultu klasičnu seriju "Sjene tame" na velika platna, a u glavnim ulogama našli su se Johnny Depp, Helena Bonham Carter i Michelle Pfeiffer. Film u naša kina stiže 10. svibnja. Burton je i ovog puta zaplovio u bajkoviti svijet, ovog puta vampira. Radnja prati Barnabasa koji slomi srce jedne vještice, a ona ga potom pretvara u vampira. 

1750. godine Joshua i Naomi Collins i njihov mladi sin Barnabas kreću iz Engleske u Ameriku, započeti novi život i sagraditi ribarsko carstvo u obalskom gradu nazvanom po njihovu prezimenu. Prolazi 20 godina i Barnabas (Johnny Depp) ima svijet pod svojim nogama. Bogat je, moćan i nepopravljivi playboy… dok se ne zaljubi u ljepoticu imena Josette DuPres (Bella Heathcote) i slomi srce Angelique Bouchard (Eva Green). Angelique je vještica u svakom smislu te riječi i proklinje ga, određujući mu sudbinu goru od smrti - pretvara ga u vampira i zakapa živoga.

Dva stoljeća kasnije Barnabas je oslobođen iz grobnice i osvane u sasvim drugačijem svijetu. 1972. je godina, a on je stranac u još stranijem vremenu. Vraća se u Collinwood Manor i zatiče svoje imanje u lošem stanju, a članovi obitelji Collins koji su preostali čuvaju mračne tajne. Na čelu matrijarhata je Elizabeth Collins Stoddard (Michelle Pfeiffer) kojoj Barnabas povjerava svoj pravi identitet. Njegovo čudno ponašanje pobudi sumnju u psihijatrici, Dr. Julia Hoffman (Helena Bonham Carter), koja nema pojma kakve će probleme iskopati.

Burton je režirao Sjene tame prema scenariju kojeg potpisuje Seth Grahame-Smith. Priču su napisali John August i Grahame-Smith prema istoimenoj televizijskoj seriji čiji je autor Dan Curtis. Producenti su dobitnik Oscara Richard D. Zanuck (Alice in Wonderland, Driving Miss Daisy), dobitnik Oscara Graham King, (Rango, The Departed), Johnny Depp, Christi Dembrowski i David Kennedy. Izvršni producenti su Chris Lebenzon, Nigel Gostelow, Tim Headington i Bruce Berman.Barnabas je odlučan obitelji vratiti slavu, ali mu na putu stoji vodeća stanovnica Collinsporta - Angie, koja nevjerojatno nalikuje na njegovu vrlo staru poznanicu.

Nagradna igra

Index vas i ovog puta nagrađuje. Najbržem čitatelju poklanjamo slušalice za mobitel ili kompjuter iz filma "Sjene tame". Sve što trebate napraviti je poslati mail s vašim podacima, naslovljen "Sjene teme" na adresu index.nagrada@gmail.com.

Pročitajte više