Irena Škorić podnijela ostavku na mjesto predsjednice Društva hrvatskih filmskih redatelja

Foto: FAH

IRENA ŠKORIĆ dala je ostavku na mjesto predsjednice Društva hrvatskih filmskih redatelja zbog, kako navodi u pismu kolegama i članovima Društva, konstantnoga pritiska, mobinga i opstrukcije u provedbi programa.

Poštovani kolege i kolegice, članovi DHFR-a, za predsjednicu Društva izabrana sam temeljem programa koji je trebao jamčiti samostalnost Društva, jačanje pozicije filmskih redatelja i naš zajednički odlučni utjecaj na sve institucije koje se bave filmom, ističe Škorić u pismu upućenom i medijima i dodaje kako na žalost nekim članovima Društva povezanim s HAVC-om to nije odgovaralo.

Tvrdi da joj je opstruiran rad i inscenirani sukobi kako bi došlo do promjene vodstva Društva.

"Stoga, zbog konstantnog pritiska, mobinga i opstrukcije u provedbi programa dajem ostavku na mjesto predsjednice Društva hrvatskih filmskih redatelja", stoji u pismu Irene Škorić koja se zahvaljuje kolegama koji su ju izabrali i koji su imali vjeru i nadu u njezin program.

Kao obrazloženje ostavke, navodi u pismu, dovoljna su zadnja dva pisma članstvu, od kojih je jedno ono s početka veljače bilo otvoreno. U njemu je kao najvažniju točku svog programa istaknula namjeru da DHFR treba osamostaliti od HAVC-a. Zbog toga što Društvo želi emancipirati od HAVC-a, navela je, izložena je nizu kompromitacija.

Pročitajte više