It´s OK: Ovo su hrvatske misice koje su na svjetskom izboru postigle najveće uspjehe

Foto: Index, Cro A Porter, Screenshot YouTube

ŠIBENČANKA Maja Gović Curavić prije nekoliko dana postala je druga najljepša gospođa svijeta, a tom smo se prilikom odlučili prisjetiti nekih od naših najuspješnijih misica.

Hrvatska je prvi put svoju predstavnicu na izboru za Miss Svijeta birala 1992. godine kad je pobjedu odnijela Elena Šuran. Prva miss Hrvatske na svjetskom izboru nije postigla zapažen uspjeh, no unatoč tome postala je prepoznatljivo lice jer se svakodnevno gledateljima smiješila s malih ekrana kao hostesa "Kola sreće".

Godinu dana nakon Elene, misica je postala Splićanka Fani Čapalija koja je na svjetskom izboru osvojila titulu Miss Europe ušavši među pet najljepših djevojaka. Osim toga, Fani će otada postati prepoznatljiva po odgovoru "It's OK", kojeg je dala kad ju je članica žirija pitala što misli o kupaćim kostimima. Fani se udala za nogometaša Ivicu Mornara, no nakon razvoda i smrti roditelja, povukla se iz javnosti. Danas živi u Splitu, a početkom ove godine rekla je kako najviše novca troši na svoju nećakinju i mise zadušnice za pokojne roditelje. Iako se svojedobno pričalo kako boluje od anoreksije i živi u besparici, Fani to nikad nije potvrdila. Mnogi je smatraju našom najljepšom misicom.

Uspjeh Fani Čapalije na svjetskom je izboru ponovila i Branka Bebić, danas Krstulović. Sestra spisateljice Milane Vlaović također je ušla među pet najljepših djevojaka osvojivši titulu Miss Europe. Nakon kratkog braka s pjevačem Sandijem Cenovom koji ju je zaprosio pjesmom "Žena budi mi ti", da bi nakon razvoda otpjevao i pjesmu "Branka", ova se Dalmatinka rodom iz Metkovića udala za poduzetnika Hrvoja Krstulovića. U ožujku ove godine rodila je trećeg sina.

Najbolji plasman na svjetskom izboru ostvarila je Anica Martinović, danas Kovač. Rodom iz Tomislavgrada u BiH, naslijedila je Branku Bebić. Te 1995. proglašena je prvom pratiljom Miss Svijeta, a osvojila je i nagradu za najljepšu haljinu. Anica je udata za bivšeg nogometaša Roberta Kovača, brata izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Nike, s kojim ima troje djece, dvije djevojčice i sina. Njihov je brak od samog početka stabilan, bez ikakvih medijskih afera.

Iako mnogi misle kako su ove tri misice na svjetskom izboru doživjele velike uspjehe isključivo zbog toga što se Hrvatska tih devedesetih godina nalazila u ratnom vihoru, rijetko tko može osporiti njihovu karizmu i ljepotu.

Pročitajte više