Itekako je moguće: Zabavljajte se, cugajte i - mršavite

Screenshot: YouTube

AKO VAM je plan za ljeto završiti na divljem partyju na kojem alkohol teče u potocima, dobra vijest je da i dalje možete mršavjeti. Pitate se kako? Odgovor donosi doktorica Tanya Zuckerbrot, stručnjakinja za dijete i autorica bestsellera "The F-Factor Diet".

"Ako se volite družiti i zabavljati, nema razloga da se suzdržavate od alkohola samo zato što ste na dijeti", tvrdi ona.

Kao da već to ne zvuči dovoljno dobro, Zuckerbrot tvrdi da odricanje od alkohola može biti i štetnije od čaše vina, piše Yahoo Health. Potom otkriva sedam malih tajni kako mršavjeti, a istodobno ne odreći se alkohola.

Pijte jednostavne koktele

Umjesto Cosmopolitana koji ima 260 kalorija, naručite votku s malo soka od borovnice ili tekilu s limunom i ledom, koja ima manje od sto kalorija.

Nemojte naručivati margarite

Iako su ukusne, jedna margarita ima čak 400 kalorija.

Prvo jedite, a onda pijte

Ako ste nakon ovoga zaključili da piće ionako ima dovoljno kalorija, pa nema potrebe jesti, jako se varate. Nemojte preskakati obroke, a najpametnije je prije tuluma pojesti neki lagani obrok.

Pijte naizmjence alkohol i vodu

Zuckerbrot preporučuje da svako alkoholno piće koje popijete "zalijete" čašom vode. Sljedećeg dana bit ćete joj zahvalni na ovom savjetu.

Vježbajte drugog dana

Nakon što ste noć proveli ispijajući jedno alkoholno piće za drugim, najbolje je sljedećeg se dana dobro oznojiti. Naime, tako ćete najbrže izbaciti toksine iz tijela.

Jedite voće i povrće

To je još jedan način na koji ćete iz tijela izbaciti toksine koje ste unijeli prethodne večeri.

Pijte gemište ili bevande

Čaša bijelog ili crnog vina ima 125 kalorija, pa svijet neće propasti ako uz ručak ili večeru popijete jednu čašu vina. Zuckerbrot vam savjetuje da, ako ste odlučili popiti nekoliko čaša vina, ih ipak pretvorite u gemište ili bevande. 

Pročitajte više