Ivana Kindl i Goran Navojec pobijedili u "Zvijezde pjevaju": "Ja sam crnac u tijelu bijelca"



U SUBOTU navečer održana je finalna večer 6. sezone showa "Zvijezde pjevaju". U finalu su se za pobjednu natjecala tri para: Ivana Husar i Nikša Kušelj, Goran Navojec i Ivana Kindl te Marija Borić i Giuliano.

Pjevali su po tri pjesme, jednu sporu zatim brzu i jednu po vlastitom izboru. U ukupnom zbiru prema bodovima od žirija najbolje su prošli Goran Navojec i Ivana Kindl koji su imali 117 bodova, iza njih su bili Nikša Kušelj i Ivana Husar koji su dobili 116 bodova dok su Marija Borić i Giuliano dobili 110 bodova. Nakon toga uslijedilo je i zbrajanje glasova publike te je još jednom potvrđeno kako su Goran Navojec i Ivana Kindl bili najbolji u 6. sezoni.  "Hvala svima, bili ste genijalni, Goran je pobjedio", izjavila je Ivana Kindl. "Tako vam je to kod nas u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, kad se jednom počne slaviti ne može se stati", šalio se Navojec.

Tijekom cijele emisije čulo se pjevanje i slavlje iz backstagea gdje su se okupili svi natjecatelji koji su sudjelovali u specijalu. Oni su imali i zajednički nastup gdje je svaki par pjevao dio jedne od naših pjesama koje su sudjelovale na Eurosongu tijekom proteklih godina. Zanimljivo je spomenuti kako je Mario Petreković zajedno s Marijom Husar pjevao Novkovićevu pjesmu "Vukovi umiru sami", a pri tome se maskirao u vuka dok je Marija bila Crvenkapica.



Nikša  Bratoš o nastupu Marije Borić i Giuliana: "Kad ideš pjevat neku pjesmu nakon Olivera ili moraš biti bolji ili je otpjevati ovako, na svoj način"


Marija Borić i Giuliano, koji bili su favoriti još jednog serijala "Zvijezde pjevaju", za prvu pjesmu odabrali su duet Zorice Kondže i Tedija Spalata "Zar je grijeh voljeti". Ovog puta su se potrudili "ispeglati" sve ono što im je prošli puta žiri zamjerio. Nakon prvog nastupa Nikša Bratoš je komentirao: "Mudro ste odabrali ovu pjesmu. Ja nemam nekih naročitih primjedbi, bilo je dobro".

Ksenija je pak više komentirala Marijinog tatu :"Pozdravljamo Zoricu koja je rekla da će večeras gledati i slušati ovo. Vrlo lijepo, mene ste baš raznježili. Gledala sam i malo na tatu Borića koji se isto raznježio na sve ovo".

Martina je priznala kako su ovog puta otpjevali bolje nego prošli puta, a komentirala je i Giulianov otisak poljupca na vratu rekavši: "Meni nije jasno kako to da Ksenija nije komentirala tvoju privremenu tetovažu, jako simpatično, a žena je vidjela. Ja vas dvoje zaista mogu zamisliti u duetu da peglate ovu stvar zajedno". Žiri im je za prvu pjesmu dao 38 bodova.

Par je za drugu izvedbu odabrao pjesmu od Zaz "Je Veux". Marija ovog puta nije pokazivala znakove treme, a par se, čini se, vrlo dobro zabavljao tijekom nastupa što je osjetila i publika koja je pljeskala i navijala tijekom nastupa, a na pozornicu je doletjela i ruža. "Meni ta pjesma toliko podiže raspoloženje, to da je Giuliano naučio taj francuski tekst, meni je to tako neuobičajeno", rekla je Ksenija kroz smijeh te dodala kako joj je izvedba bila izvrsna. Dobili su 36 bodova.

Za posljednju pjesmu u finalu odabrali su pjesmu "Ključ života". "Kad ideš pjevat neku pjesmu nakon Olivera ili moraš biti bolji ili je otpjevati na svoj način, a vi ste napravili ovo drugo i nemam nekih zamjerki", rekao je Bratoš. S tim se složila i Ksenija koja je primijetila da su parovi odabrali ljubavne, romantične pjesme pred Valentinovo što joj se užasno svidjelo. Dobili su 36 bodova, čime nisu bili previše zadovoljni, ali Giuliano se nakon toga našalio: "Koju 'posluku porati'? Vukovi umiru sami".



"Super mi je to što ti imitiraš kontrabas, a možda možeš dobaciti i do flaute, to mi je mrak"


Goran Navojec i Ivana Kindl odlučili su pjevati "Wonderful World" Louisa Armstronga. Goran je dubokim hrapavim glasom započeo pjesmu, a već nakon nekoliko sekundi iz publike se čulo oduševljenje njegovom interpretacijom. Zanimljivo je kako su izabrali reprizirati pjesmu za koju su dobili najmanje bodova u showu. "Nevjerojatno je da ste odabrali ovu pjesmu, to dokazuje da ste radnici. Nevjerojatno je koliko ste poboljšali ovu izvedu. Svaka čast, Gorane, otopio si led s tom izvedbom", rekla je Vanna. Žiri im je za prvu izvedbu dao maksimalan broj bodova, a to je 40. Nikša je pri tom komentirao: "Ovo je bio najbolji popravni koji sam ikad vidio".

Ivana i Goran su i drugu pjesmu otpjevali od Louisa Armstronga i to "When The Saints Go Marching In"."Super mi je to što ti imitiraš kontrabas, a možda možeš dobaciti i do flaute, to mi je mrak", rekao je Bratoš. Martina je dodala kako je pod dojmom koliko su zajedno napredovali. "Bili ste sjajni", zaključila je. Dobili su maksimalnih 40 bodova. Nakon toga se Navojec našalio da je on crnac zarobljen u tijelu bijelca zbog svojih vokalnih sposobnosti.

Ivana je prije zadnjeg nastupa izjavila kako je Goranu rekla da, ako dođu do finala, moraju pjevati pjesmu koju on jako voli, ljubi i dobro zna. Izabrali su pjesmu "Ne gledaj me tako i ne ljubi me više" Bijelog dugmeta. "Hrabar odabir jer treba moći stati i otpjevati solistički dio. Ipak, ovdje sam očekivala jedan baš duet za završetak. Nažalost, opet će se pokazati ta subjektivnost u ocjenjivanju, mene jednostavno nije razgalilo i dotaknulo iako moram reći svaka čast". Za kraj su im dali 37 bodova.



"Ja bih se usudila i rekla da mi je to bio kao neki domaći mjuzikl"


Nikša Kušelj i Ivana Husar za prvu pjesmu odabrali su "Zar više nema nas" kojom su prošli puta osvojili ovacije publike i žirija. Tada je, podsjetimo, Ksenija izjavila da joj je njihov duet bolji i od originala koji izvode Massimo i Neno i Belan.

Martina je nakon ove izvedbe rekla da je apsolutno pod dojmom. "Malo sam se kroz sezonu preispitivala jesam li previše subjektivna zbog toga jer mi se sviđa kako Nikša pjeva, ali sviđa mi se to kako je drugačiji od ostalih amatera. U Nikšinom slučaju mogu reći da sam apsolutno pod dojmom, djelujete kao pravi profesionalci". Ipak, Bratoš, koji je u žiriju zamijenio Rajka Dujmića, je dodao: "Ja bih podjelio ocijene na one za dojam i izvedbu, izvedba je odlična, ali fali mi to - što je Nikša Kušelj, zašto bih ja kupio njegov album? Ali to je samo mala zamjerka". Dobili su 38 bodova od žirija.

Nikša i Ivana odabrali su za drugu pjesmu hit od Yolanda Be Cool "Americano". "Sviđa mi se kako Nikša doleti na pozornicu i odmah se ponaša kao da je to kazalište, a onda se to pretvori u neki cabaret. Moram reći da vam paše to", zaključila je Ksenija, a s tim se složila i Vanna. Dobili su maksimalnih 40 bodova. Nakon toga je Ivana komentirala kako su to zapravo cijelo vrijeme i priželjkivali.

Nikša i Ivana Husar za zadnju izvedbu su odabrali, poput Gorana i Ivane Kindl, Bijelo dugme i to pjesmu "Sanjao sam noćas da te nemam". Vanna je nakon nastupa rekla kako je Ivanin vokal lijepo šarao okolo po pjesmi i da misli da su odlično interpretirali jedno od najboljih vokalnih djela Željka Bebeka. Martina je priznala kako ona ne zna tu pjesmu te pitala je li to sramota, a nakon toga je dodala : "Ja bih se usudila i rekla da mi je to bio kao neki domaći mjuzikl". Dobili su 38 bodova od žirija.

 

Pročitajte više