Iz krajnosti u krajnost: "Bodybuilding me spasio od anoreksije, nekoć sam se izgladnjivala, sad jedem 10 obroka dnevno"

Foto: Twitter, Lisacross.com

LISA CROSS ima 35 godina, dolazi iz Velike Britanije i bodybuilderica je koja tvrdi da ju je otkrivanje strasti prema teretani spasilo od anoreksije.

Lisa, koja je 2010. godine pobijedila na prvenstvu Britanije u svojoj kategoriji, kao tinejdžerica kupovala je na dječjem odjelu i bila iznimno nesretna što je vrlo sitna. Ali, nakon što je probleme s prehranom pobijedila uz pomoć bodybuildinga i s izgladnjivanja prešla na 10 obroka na dan, tvrdi da je sretnija nego ikad: "Osjećam se ženstveno i seksi i nikad nisam bila toliko zadovoljna sobom. Kao bodybuilder morate biti kritični prema sebi i uvijek se pokušavati poboljšati, ali u isto vrijeme osjećam se vrlo samopouzdano u vlastitoj koži", izjavila je za Daily Mail i dodala: "Nakon godina ovakvog režima promijeni vam se stav prema hrani. Više ne jedem zbog okusa, na hranu gledam isključivo kao na gorivo, a nekoć sam se bojala što će učiniti mom tijelu. Nekad sam jela 500 kalorija dnevno, sad jedem 5000". Njezina se prehrana sastoji od zobenih pahuljica, riže, proteinskih shakeova, puretine, energetskih pića, odrezaka i brokule. Vježba dva sata dnevno šest dana u tjednu.

U dobi od 15 godina njezina je anoreksija uzela maha. Nije jela, povukla se u sebe, nije mogla pričati s nikim, bojeći se da će razgovor krenuti u smjeru hrane, svađala se s članovima obitelji koji su joj pokušavali pomoći, ali nakon što je to trajalo dvije godine, slomila se kad joj je počela otpadati kosa.

Počela je jesti, ali to je još uvijek bilo nezdravo: vježbala bi nekoliko sati dnevno, ali živjela na coca-coli i energetskim pićima. Tek kad je u Japanu upoznala svog tadašnjeg dečka bodybuildera, perspektiva joj se počela mijenjati: "Oni imaju potpuno drukčiji stav prema hrani. Jedu svi zajedno i nisam svoje navike više mogla držati za sebe. A njihova je prehrana zdrava. I ne pretjeruju kao što je to često običaj u drugim kulturama. Sve me to zaintrigiralo, a onda me i dečko uputio u svijet bodybuildinga. To me spasilo", ispričala je i dodala da joj je cilj postati Ms. Olympia, najbolja bodybuilderica na svijetu.

Pročitajte više