Izgubljeno-nađeno: Fotografu aligator "ukrao" fotoaparat, pa ga vratio nakon osam mjeseci

Screenshot: YouTube

FOTOGRAF s Floride imao je sreću u nesreći kad mu je fotoaparat "ukrao" ogromni aligator.

Mario Aldecoa slikao je aligatore u uzgajalištu u močvari Everglades, no iako je jasno ogradom obilježeno do koje se udaljenosti od vode pješaci smiju približiti, Aldecoi to nije bilo dovoljno blizu.

Prešao je ogradu i fotoaparat postavio na tronožac tik uz rub močvare. Neposredno nakon blijeska "fleša" aligator je izronio iz vode i u svoje ralje uhvatio fotografov aparat. On ga isprva nije dao te ga je vukao za nogu tronošca, no morao je odustati nakon što je aligator jednim trzajem čeljusti prisvojio opremu vrijednu 9600 kuna, piše Daily Mail.

"Bio sam prilično potresen nakon toga jer sam shvatio koliko je moja ruka bila blizu njegovih usta te mi je postalo jasno da je on ne bi pustio kad bi se jednom našla u njegovim zubima", rekao je fotograf.

Za nekoga tko se već dugo bavi fotografiranjem aligatora, Mario Aldecoa je napravio početničku pogrešku. Naime, aligatori vrlo dobro vide noću, a upravo je to vrijeme kada love stoga je Aldecoa zapravo bio sretan što je izgubio samo aparat, a ne i život.

Osam mjeseci kasnije, u vrijeme dnevnog hranjenja, jedan je aligator išetao iz vode do ograde, a oko noge mu je bio zapetljan fotoaparat, no u znatno lošijem stanju. Na njemu su bili vidljivi tragovi ugriza aligatora, no Aldecoa je ipak uspio spasiti jednu fotografiju s memorijske kartice aparata.

Pročitajte više